Coronavirus

Storhold dropper flere store løb grundet frygt for coronavirus

Risikoen for at få coronavirus eller ende i karantæne har fået flere hold til at melde afbud til flere store løb.

Det australske World Tour-hold, Mitchelton-SCOTT, har besluttet sig for at droppe flere af de største løb i marts grundet frygten for coronavirus.

Det er blandt andet Paris-Nice, der starter i weekenden, samt Tirreno-Adriatico og de italienske klassikere Strade Bianche og Milan-San Remo, som holdet vælger at udeblive fra.

Det meddeler det australske mandskab med blandt andre danske Christopher Juul-Jensen på sin hjemmeside.

- Vi skal beskytte holdets helbred og velbefindende. Som det er nu har vi ingen mulighed for inputs eller mulighed for at have kontrol over, hvad diverse arrangører gør for at minimere risikoen for COVID-19.

Jumbo-Visma har også meldt afbud til klassiker

Når der i weekenden afvikles den italienske klassiker Strade Bianche, så bliver det ikke kun uden Mitchelton-SCOTT.

Også Team Jumbo-Visma har på det sociale medie Twitter onsdag meddelt, at de bliver væk fra det traditionsrige italienske cykelløb.

- Beslutningen er blevet truffet efter lægelige råd samt efter anbefaling fra det hollandske udenrigsministerium. Det er sandsynligt, at den samme beslutning vil blive truffet angående andre italienske løb i marts, skriver Team Jumbo-Visma.

Også det franske hold Groupama–FDJ har meldt afbud til Strade Bianche i weekenden, da de ikke kan stille hold, da deres ryttere er fange i karantæne på et hotel i Abu Dhabi.

Udover Strade Bianche og GP Industria, der køres i denne weekend, skal de traditionsrige løb Tirreno-Adriatico og Milano San Remo efter planen afvikles senere på måneden.

Det sker på trods af de mange udbrud af coronavirus, som Italien lige nu kæmper hårdt med at få bugt med, og det har altså nu resulteret i et afbud fra Mitchelton-SCOTT.

Derudover har EF Education-holdet forsøgt at få den internationale cykelunion, UCI, til at udskyde eller aflyse weekendens Strade Bianchi.

Det bakker de op om hos Team Jumbo-Visma.

- Vi er nødt til at se på tingene i et bredere perspektiv og tage ansvar for rytterne og fansenes helbred, forklarer Team Jumbo-Visma-chefen Richard Plugge på holdets hjemmeside.

Vil ikke risikere karantæne

Udover muligheden for at pådrage sig den smitsomme coronavirus, bliver det hollandske cykelhold også væk fra Italien grundet risikoen for karantæne.

- Sammen med ledelsen på holdet er jeg i konstante overvejelser omkring, hvordan vi sikrer holdets helbred og arbejdsbetingelser. Dette inkluderer blandt andet risikoen for at ende i karantæne i udlandet, fortæller Richard Plugge.

Netop karantæne forhindrer lige nu blandt andet den danske cykelrytter Jesper Hansen i at fortsætte sin sæson, efter han og flere ryttere er havnet i karantæne i Abu Dhabi efter mistanke om Coronavirus i sidste uges UAE Tour.

UCI og de italienske arrangører har indtil videre afvist at udskyde eller aflyse de mange store italienske løb i foråret.