Cykling

Chris Anker udpeger seks danskere, vi særligt skal holde øje med i 2020

Seks danskere er ifølge TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen ekstra spændende at holde øje med til denne sæson.

I weekenden bliver cykelsæsonen anno 2020 for alvor trådt i gang, når årets første store etapeløb Paris Nice-starter på søndag.

Men hvilke danske cykelryttere bliver særligt interessante at holde øje med i løbet af hele sæsonen? Det giver TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen svaret på.

Selvfølgelig skal der holdes et vågent øje med de etablerede danske stjerner som blandt andre Jakob Fuglsang, Kasper Asgreen og Magnus Cort, der ofte kommer til at køre med om sejrene.

Derfor har Chris Anker Sørensen også valgt seks mindre og unge danske navne, der er værd at følge grundigt i denne sæson.

Fælles for dem alle er, at de ifølge TV 2 SPORTs ekspert vel kan stå over for et gennembrud.

Husk, at du kan se årets første store etapeløb, Paris-Nice, direkte på TV 2 og TV 2 PLAY fra på søndag.

Dem skal du holde øje med

Jonas Vingegaard

.

Jonas Vingegaard

23 år, Team Jumbo-Visma:

- Han er helt klart den mest spændende af alle. Hvis ikke det var for Egan Bernal og Remco Evenepoels super præstationer sidste år, så ville han have fået meget mere omtale.

- Han var tæt på at vinde Polen Rundt, hvor han i øvrigt vandt kongeetapen. Han er et talent uden lige, og jeg forventer mig virkelig meget. Han har også muligheden for at slå til i starten af sæsonen med skaderne til Steven Kruijswijk og Tom Dumoulin, hvor han forhåbentlig kan køre med i nogle klassementer.

Foto: TV 2 SPORT

Mikkel Bjerg

.

Mikkel Bjerg

21 år, UAE-Team Emirates:

- Det er nu, Mikkel Bjerg skal bevise, at det ikke er en tilfældelighed, at han er blevet U23-verdensmester tre gange i træk i enkeltstart.

- Det bliver utroligt spændende at se, hvad han kan drive det til på det øverste niveau. Vi skal også huske, at det er første sæson på World Tour-niveau, men han er bestemt værd at holde øje med. Selvfølgelig særligt på enkeltstarterne, der er hans store force.

Foto: Ntb Scanpix / Scanpix Denmark

Jacob Hindsgaul

.

Jacob Hindsgaul

19 år, Uno-X:

- Hindsgaul er det her spændende nye klatrertalent, som kan blive virkelig, virkelig spændende med tiden. Han er stadig meget ung, men bestemt værd at holde øje med i år. Han skal nok komme til at vise sig positivt frem.

- Derudover så passer U23-VM perfekt til en ryttertype som ham. Måske han stadig lige er lidt for ung. Men vi skal huske, at det var ham, der slog Jonas Vingegaards Strava-rekord på Coll de Rates sidste år. Det er altså imponerende.

Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark

Andreas Kron

.

Andreas Kron

21 år, Riwal Readynez​:

- Han havde en flot sæson sidste år, hvor han imponerede stort ved U23-VM med en femteplads.

- Nu skal han vise, at han kan få fingrene i en professionel kontrakt, og vi kommer til at se ham og Riwal-holdet i nogle spændende løb, hvor han skal vise sit talent. De har fået Wild Card til Amstel Gold Race, og mon ikke vi får dem at se i Tour de Yorkshire igen?

Foto: TV 2 SPORT

Mikkel Honoré

.

Mikkel Honoré

23 år, Deceuninck - Quick Step:

- Det er jo svært at komme uden om, at det er rigtig, rigtig skidt, at han lige har fået tre brud i ryggen… men kan han komme oven på igen, så er han på et hold, som plejer at give alle deres ryttere chancen for at vinde noget på et eller andet tidspunkt.

- Jeg tror virkelig på, at denne sæson kan blive hans helt store gennembrud, efter han virkelig imponerede mig i sidste års Giro d'Italia.

Foto: Juan Barreto / Ritzau Scanpix

Andreas Stokbro

.

Andreas Stokbro

22 år, NTT Pro Cycling:

- Det virker til, han måske har fået et lille chok i sine første løb på den helt store scene i Belgien. Han skal lige finde sine ben.

- Når det så er sagt, så er jeg overbevist om, at han nok skal ramme den før eller siden. Han er en mand med næse for at vinde cykelløb, og det tror jeg også, han får vist i denne sæson.

Foto: Luc Claessen / Getty Images