Cykling

Prøvede at vifte tv-kameraer væk - fransk mester smidt ud for at snyde

Franskmanden styrtede med 61 kilometer tilbage af den første etape af Paris-Nice, hvor han hurtigt kom mere end fem minutter efter de forreste.

Warren Barguil nød søndag godt af hjælpen fra sin sportsdirektør under 1. etape af Paris-Nice.

61 kilometer før målstregen styrtede Arkéa-Samsic-rytteren og havde i minutterne efter tydelige smerter. Men han kom tilbage på cyklen, og ved hjælp af læ fra en af holdets følgebiler formåede Warren Barguil også at få kontakt til en af de bagerste grupper i feltet igen og kom i mål et kvarter efter vinderen Maximilian Schachmann.

Men hjælpen fra følgebilen er ikke tilladt, og derfor har løbsjuryen nu besluttet, at den 28-årige franske mester ikke længere er en del af World Tour-løbet.

På tv-billederne kunne man i en længere periode se, hvordan Warren Barguil hele tiden kun havde få centimeter op til følgebilen og dermed fik en klar fordel ved at ligge i læ for vinden.

Med 56,7 kilometer tilbage så det ellers ud til, at Barguil selv ville forlade løbet, da han for en stund stod af cyklen. Men i stedet for at lægge sig ind i den ventende ambulance, så forsøgte han at få fotograferne til at lade være med at filme, inden han få sekunder senere var tilbage på cyklen og kørte videre.

Takkede holdkammerater - og blev smidt ud

I minutterne efter fortsatte fotograferne med at følge Barguil, der ufortrødent fortsatte med at ligge i læ af følgebilen.

Da franskmanden var kommet i mål, skrev han et opslag på Twitter, hvor han udviste en tak til sine holdkammerater.

- Nummer 13 er ikke mit lykkenummer i dette Paris-Nice. Tak til mine holdkammerater for at vente på mig, skrev franskmanden.

Men bare få minutter senere kom så nyheden om, at løbsjuryen har valgt at smide den franske mester ud af det ugelange etapeløb.

Warren Barguil var ikke den eneste franske stjerne, der styrtede på 1. etape. Også Romain Bardet var en tur i asfalten. Han kom i mål næsten tre minutter efter Schachmann.

Tyske Maximilian Schachmann vandt 1. etape i Paris-Nice. Video: Christopher Roth