Cykling

Riis har opsat protokoller for at undgå coronavirus i stort etapeløb

På Team NTT tager man ingen chancer i forsøget på ikke at blive ramt af coronavirus, der allerede har påvirket flere cykelhold.

Se alle etaper af Paris-Nice på TV 2 og TV 2 PLAY.

Det er ikke kun taktik på landevejen, Bjarne Riis og Team NTT har haft fokus på forud for etapeløbet Paris-Nice, der starter søndag.

Også taktikken, hvad angår smittefare og spredning af coronavirus, har været et tema i forberedelserne til løbet.

De vil nemlig for alt i verden undgå, at de bliver ramt af smitten.

- Vi har undersøgt rigtig mange ting, og vi har snakket rigtig meget om det. Vi har sat nogle protokoller op for, hvad vi skal gøre, og hvad vi ikke skal gøre. Dem forholder vi os til – det er en lang liste.

- Derudover er der en lang liste fra løbsorganisationens side, som, jeg synes, ser fornuftig ud. Mere kan vi ikke gøre, fortæller Bjarne Riis.

Venter med håndtryk og krammere

Coronavirus har allerede fået omfattende konsekvenser på World Tour-niveau, hvor flere løb er blevet aflyst på forhånd, mens man i slutningen af februar valgte at afbryde et løb før de sidste to etaper.

Derfor er Riis og kompagni i beredskab i forsøget på ikke at få virussen ind på holdet.

- Nu har jeg for eksempel ikke givet dig hånden i dag. Det er bare én ting, og ellers er det sådan nogle ting som hvor tæt vi skal være på folk.

- Vi skal sørge for at holde os rene med afspritning og så videre. Vi lader være med at mingle med alle mulige, og så venter vi lidt med håndtryk og krammere, forklarer den danske teamchef.

Team NTT har tidligere meldt ud, at man ikke vil melde fra til løb, holdet på forhånd har meldt sin ankomst til.