Cykling

Valgren forventer anderledes Paris-Nice efter corona-afbud

Michael Valgren og NTT-holdet er nogle af dem, der ikke har meldt afbud til Paris-Nice, der starter søndag. Og han tror på et interessant løb.

Du kan se Paris-Nice på TV 2 og TV 2 PLAY.

Ikke alt bliver, som det plejer, når sæsonens første store etapeløb skydes i gang søndag.

Frygten for coronavirus, der har ramt hele verden, har fået flere af de store World Tour-hold til at melde afbud til cykelløb i hele marts - heriblandt Paris-Nice.

Det ville jo være sur røv at komme i karantæne

Michael Valgren

Team NTT, der har Michael Valgren på holdet, har dog alligevel valgt at stille til start i det store etapeløb. Det samme har 16 andre hold, der alle har fået lov til at tage en ekstra rytter med. Dermed er de nu otte, som også er tilfældet i de tre Grand Tours.

Michael Valgren tror på, at det kan være med til at skabe et anderledes løb.

- Det kunne måske give flere lyst til at angribe. Men vi har også en rytter mere til start, der kan tage føringer. Jeg tror, at vi kan få et spændende cykelløb at se. Det bliver et mere åbent løb, da de store hold tidligere bare har kunne kontrollere, og de er her ikke mere, siger Michael Valgren til TV 2 SPORT med hentydning til blandt andre Astana, INEOS og Mitchelton-Scott.

Valgren vil dog bruge løbet på at køre sig i form til klassikerne. Bjarne Riis, der er team manager for NTT-holdet, erkender også, at Valgren først skal toppe lidt senere på sæsonen.

- Michael er på vej mod en rigtig god form. Han har en super base fra i vinter. Han har kørt nogle få løb nu, og han mangler lige de sidste par procenter for at komme helt op at ringe. Hans forårssæson er rigtig lang, og jeg tror på – med det jeg har set de seneste uger – at vi ser en Valgren i progression, siger Bjarne Riis.

- Han skal nok kunne bide lidt fra sig i den her uge, men hans rigtig store opgaver kommer først i den næste måned til halvanden.

'Verden går jo videre'

Michael Valgren mener desuden, at det er synd med de mange aflysninger i de italienske løb i foråret. Men han understreger, at han mener, at det er den rigtige beslutning, da han og rytterne er bange for at få smitten.

- Man ved ikke, om man har virussen før efter et stykke tid, så man kan rejse rundt med den. Verden går jo videre, men det ville jo være sur røv at komme i karantæne. Jeg håber på, at det ikke sker, men jeg tror, at jeg står godt, hvis det gør, og så står vi sammen, siger Valgren.

Foruden Michael Valgren er også Mads Pedersen og Søren Kragh Andersen også til start af danskere.

Løbet starter søndag med en 154 kilometer flad etape, der går fra Plaisir og slutter i samme by.