Cykling

Mads Würtz har udspekuleret plan for at sikre topplacering i Paris-Nice

Den 25-årige dansker er efter de første to etaper i Paris-Nice nummer seks i klassementet.

- Jeg har en plan.

Sådan lyder det ofte fra Egon Olsen, når Olsen Banden løber hen over skærmen, og de tre makkere giver sig i kast med nye kup.

På samme måde har Mads Würtz Schmidt regnet ud, hvordan han kan ende iblandt de bedste ti i Paris-Nice, hvor han efter de to første etaper er nummer seks.

Da TV 2 SPORTs reporter fangede ham efter sjettepladsen på anden etape og spurgte, om Mads Würtz Schmidt var på vej mod en plads i klassementet, greb cykelrytteren hurtigt taktstokken.

- Ja, ja - og så når løbet bliver aflyst efter enkeltstarten, er jeg lige pludselig i top-10 i Paris-Nice. Det er også meget godt, ik?, lød det fra Mads Würtz Schmidt med et stort smil på læben.

Men selvom den 25-årige dansker selv smilede af sin kommentar, som var han Egon Olsen, der lige havde fået fat i flere millioner kroner, var der alligevel vægt bag ordene. For planen er ikke umulig.

Men modsat Olsen Banden-filmene indeholder den ikke hverken gummihandsker, lynkinesere eller vandpistoler. Den kræver derimod en god placering på onsdagens etape, en toppræstation på enkeltstarten torsdag og derefter en aflysning af resten af løbet af frygt for coronavirus.

- Nils Politt og jeg har fået at vide, at vi skal dæleme holde os til, for vi har en lille mistanke om, at det (aflysning af løbet efter enkeltstarten, red.) kan gå hen og ske. Så vi holder os til.

Lige ved og næsten

Også på 2. etape var Mads Würtz Schmidt i fokus, da han sad med på etapens afslutning. Her spurtede danskeren sammen med en håndfuld ryttere med om sejren, men få hundrede meter før mål kørte han over et bump på vejen og tabte terræn.

Derfor endte han på sjettepladsen, men danskeren var alligevel positiv efterfølgende.

- Mega fed finale - og vi kører godt. Vi sidder der med tre mand. Det er sgu bare klasse

- Der var lige et øjeblik, hvor jeg troede på podium, men så var der ujævn asfalt der, hvor jeg kørte. Så det var lidt træls. Men egentlig er jeg bare glad for præstationen, og at jeg er med, hvor det er sjovest og sidder med alle de store drenge, sagde han umiddelbart efter.

Sjettepladsen på anden etape betyder også, at danskeren er nummer seks i den samlede stilling. Og planen, for hvordan han forbliver i top 10, er altså klar.

For Egon Olsen er det som bekendt altid lige ved og næsten. Om succesen bliver større for Mads Würtz Schmidt i Paris-Nice, kan du se, når TV 2, TV 2 SPORT og TV 2 PLAY hele ugen sender fra det franske etapeløb.