Cykling

Rytterne tvivler - men løbsdirektør forsikrer, at Paris-Nice bliver kørt til ende

Feltet på tredje etape i Paris-Nice. Alain Jocard / Ritzau Scanpix

Det igangværende etapeløb Paris-Nice slutter som planlagt på søndag. Løbets arrangør affejer alle rygter om en tidlig afbrydelse.

Paris-Nice bliver kørt til ende og slutter dermed som planlagt på søndag i Nice.

Det bekræfter direktøren for løbsorganisationen ASO, Christian Prudhomme, der arrangerer det traditionsrige franske etapeløb.

- Onsdag eftermiddag har jeg fået en bekræftelse på, at Paris-Nice hundrede procent når til Nice. Det er status lige nu, men løbet når absolut til Nice, siger Prudhomme ifølge Cyclingnews.

Flere ryttere har ellers direkte sagt, at de ikke tror på, at løbet bliver fuldendt grundet frygten for coronavirus.

Heriblandt den danske verdensmester Mads Pedersen.

- Fredag - og så tror jeg, vi stopper. Jeg tror ikke, vi når hele vejen. Der er lang tid til søndag, lød det fra Mads Pedersen efter etapen mandag.

Frygtede at løbet ikke ville starte

I Frankrig er der registreret knap 1.800 smittede med coronavirus, og jo længere feltet cykler sydpå mod Nice, jo tættere kommer de også til Italien, som er det hårdest ramte land i Europa med over 10.000 smittede.

Arrangørerne har dog allerede taget forholdsregler som større afstande mellem ryttere og fans ved start og mål.

- Det er essentielt for vores sport at komme tæt på fansene, så det er hjerteskærende, men offentligheden forstår det efter omstændighederne, siger Prudhomme.

- Vi frygtede for en stund, at Paris-Nice slet ikke ville starte. Da den første etape sluttede i søndags, tænkte jeg, at vi havde vundet én kamp, og at vi så havde syv tilbage.

Tager et løb ad gangen

ASO arrangerer også de helt store løb som Paris-Roubaix, der skal køres 12. april, og Tour de France, der finder sted fra 27. juni til 19 juli.

Og Christian Prudhomme indikerer, at der skal mere end almindeligt store udfordringer til at aflyse verdens største cykelløb.

- Vi koncentrerer os hundrede procent om Paris-Nice. Vi er som tennisspillere, der tager det point for point, kamp for kamp, siger Prudhomme.

- Paris-Roubaix bliver den næste opgave, og når det kommer til Tour de France, så har kun to verdenskrige stoppet Tour de France.