Cykling

Søren Kragh vinder i Paris-Nice – Asgreen bliver nummer tre

Søren Kragh Andersen og Kasper Asgreen dominerede på enkeltstarten i Paris-Nice, hvor de blev nummer et og tre.

Endnu en gang har dansk cykling vist sig frem på den største scene.

Og det er med to danskere, der er i storform for tiden. Søren Kragh Andersen slog nemlig konkurrenterne på 4. etape i Paris-Nice, der var en enkeltstart.

Den danske rytter fra Team Sunweb kørte de 15,1 kilometer på 18 minutter og 51 sekunder, hvilket var 12 sekunder hurtigere en Kasper Asgreen, der endte på en tredjeplads.

- Jeg havde rigtig gode ben og havde en god plan. Det var Asgreen, jeg målte mig med, men om jeg vinder eller ej, er det stadig en god tid, sagde Søren Kragh Andersen til TV 2 SPORT efter han kom i mål, men inden sejren blev sikret.

Maximilian Schachmann fra Bora-Hansgrohe, der stadig er i løbets førertrøje, tog sig af andenpladsen. Sejren sender Søren Kragh Andersen op på andenpladsen i klassementet.

Dette er klassementet efter 4. etape i Paris-Nice.

Asgreen var ikke overrasket

Asgreen nåede lige akkurat at sætte hurtigste tid, men så kom Kragh Andersen og erobrede førstepladsen. Han var dog glad på sin landsmands vegne.

- Han har kørt stærkt og har set godt ud i de seneste par dage, så jeg er ikke overrasket, sagde Asgreen.

Det er aldrig sjovt at blive slået, men er det lidt nemmere, når det er af en dansker?

- Ja, det er det helt sikkert. Det er lidt sjovere at tabe til en landsmand eller en holdkammerat.

Søren Kragh Andersen er velkørende for tiden. I forrige weekend blev han nummer tre i det belgiske endagsløb Omloop Het Nieuwsblad, der markerer begyndelsen på klassikersæsonen.

En af feltets andre danskere, Mads Würtz Schmidt (Israel Start-Up Nation), startede dagen 25 sekunder fra førertrøjen i løbet på en fjerdeplads. Men Mads Würtz Schmidts cykel kørte ikke lige så hurtigt som Søren Kragh Andersens og Kasper Asgreens. Han måtte derfor tage til takke med en 29.-plads på enkeltstarten.

Paris-Nice består af otte etaper i alt og slutter søndag.