Cykling

Dumoulin fik konstateret parasitter i tarmen – er nu i bedring og jagter Touren

Tom Dumoulin har endnu ikke haft debut for Jumbo-Visma. Vincent Jannink / Ritzau Scanpix

Cykelstjernen har endnu ikke fået debut for Jumbo-Visma, men han har alligevel rettet blikket mod Tour de France.

Hollandske Tom Dumoulin sad på flyveren og var på vej til Volta a la Comunitat Valenciana.

Men undervejs på flyveren fik han mavesmerter og var nødt til at gå på toilettet hvert 10. minut. Hollænderen blev efterfølgende undersøgt, og der kom de frem til, at han havde parasitter i tarmen.

Dumoulin har siden holdt pause og har kæmpet for at komme tilbage.

Han er lige nu i gang med at træne sig op til Catalonien Rundt, der er sat til at starte 23. marts. Men det er ikke kun det, han sigter efter.

- Jeg tænker nogle gange på Tour de France – ligesom de olympiske lege. Dette er stadig målene for mig denne sommer, men det er stadig langt væk, siger Tom Dumoulin til hollandske Telegraaf.

'Har været ramt hele året'

Men bekymringerne stopper ikke for Tom Dumoulin, selvom han snart forventer at køre løb igen.

Forhåbentlig vil virussen forsvinde langsomt, når det bliver varmere

Tom Dumoulin om coronavirussen

Han er ligesom flere andre ryttere bekymret for at blive smittet med coronavirus. Han ser dog en lille fordel i, at han igennem lang tid har haft problemer med en virus.

- Jeg har været ramt i hele dette år, så måske er det til min fordel, og måske kan jeg komme bedst ud af situationen, siger Dumoulin.

- Forhåbentlig vil virussen forsvinde langsomt, når det bliver varmere. Denne usikkerhed er meget skræmmende for mange ryttere.

Drømte om Giro- og Tour-sejr

Den tidligere verdensmester i enkeltstart havde en turbulent sæson i 2019, hvor hans store mål var at vinde Giro d'Italia og Tour de France.

Et styrt i Giro d'Italia betød dog, at hollænderen pådrog sig en knæskade. Efter en måneds pause gjorde han comeback i Criterium du Dauphiné i juni. Her fortsatte problemerne, og Tom Dumoulin måtte udgå og efterfølgende melde afbud til Tour de France.

Heller ikke i efteråret fik han styr på knæet. Derfor måtte han også melde afbud til Vuelta a Espana og VM i Yorkshire, og sluttede derfor sæsonen uden at have kørt et eneste løb siden den 12. juni.