Cykling

Belgier kører solo og vinder kuperet etape i Paris-Nice

Søren Kragh Andersens holdkammerat Tiesj Benoot vandt 6. etape af Paris-Nice. Alain Jocard / Ritzau Scanpix

Tiesj Benoot (Sunweb) vandt 6. etape af Paris-Nice efter flot solokørsel. Søren Kragh Andersen hjalp holdkammeraten til sejr.

Det har været en god uge for Sunweb-holdet i denne uges World Tour-løb Paris-Nice.

Fredag snuppede Tiesj Benoot sejren på 6. etape, da belgieren stak afsted og kørte alene til mål på den kuperede rute fra Sorgues til Apt.

- Det var en hård dag. Der blev kørt med fuld gas fra start. Jeg følte, at jeg havde gode ben.

- Så jeg gav den alt på de sidste 15-20 kilometer, og det lykkedes at hente sejren, siger Tiesj Benoot til Eurosport.

Tidligere i løbet har holdkammeraten Søren Kragh Andersen også vundet en etape. Danskeren vandt 4. etape i onsdags, da der stod en kort enkeltstart på programmet.

Søren Kragh viste sig frem

Også på fredagens 6. etape viste danskeren, der er holdkammerat med Tiesj Benoot, sig flot frem.

Med 40 kilometer til mål kørte han afsted fra feltet og fik hurtigt kontakt med de to franskmænd i front, Romain Bardet og Nicolas Edet.

Normalt ville Søren Kragh Andersen være kommet til kort mod en stærk klatrer som Romain Bardet, men det blev ikke tilfældet.

Han fik i stedet sat sine to følgesvende. Desværre for den 25-årige cykelrytter blev han hentet med godt ti kilometer til mål.

Til gengæld nåede Søren Kragh Andersen at agere forpost for Tiesj Benoot, inden han selv blev opslugt af feltet.

Anstrengelserne kostede til gengæld personligt for danskeren, der er røget ned fra en samlet andenplads i løbet til at være nummer 14. Dermed er han ude af topstriden om den samlede sejr.

Tysker fører løbet

Bora-rytteren Maximilian Schachmann fører Paris-Nice i den samlede stilling - han har 18 sekunder ned til Benoot, der er nummer to samlet.

Schachmann var tæt på at styrte i et sving kort før mål, og manøvren i svinget betød, at han tabte kæden på cyklen. Det kostede dyrebar tid, og tyskeren endte i mål 40 sekunder efter etapevinderen.

Løbet lørdag slutter på toppen af Valdeblore la Colmiane efter en 16,3 kilometer lang stigning.

Det blev tidligere fredag besluttet at afblæse søndagens etape, så Paris-Nice bliver afsluttet før tid.

Det skyldes ifølge arrangørerne, at man ønsker at forhindre yderligere spredning af coronavirusset, der også hærger i Frankrig.

Også de italienske World Tour-løb Strade Bianche, Tirreno-Adriatico og Milano-Sanremo, der skulle være kørt i marts, er aflyst. Der ledes efter mulige nye datoer.

Desuden blev to etaper af UAE Tour i slutningen af februar aflyst, mens starten på Giro d'Italia også er blevet udsat.