Giro d'Italia udsat - ny dato findes tidligst i april

Giro d'Italia, der skulle være kørt fra 9. til 31. maj, er udskudt som følge af spredningen af coronavirus.

Årets første Grand Tour, Giro d'Italia, bliver ikke kørt som først planlagt.

Det oplyser arrangørerne af cykelløbet i en pressemeddelelse fredag.

Giro d'Italia skulle være begyndt i Ungarns hovedstad Budapest 9. maj, men den ungarske regering har på grund af spredningen af coronavirus erklæret krisetilstand, der forbyder organisering af større begivenheder og gør det umuligt at organisere internationale begivenheder.

- Som følge heraf har organisationskomitéen for de ungarske etaper i Giro d'Italia erklæret det umuligt at være vært for starten af løbet på de planlagte datoer, skriver arrangørerne.

Ă…rets Giro d'Italia er derfor udsat.

Ny dato bliver meldt ud tidligst i april

Ungarn skulle have lagt asfalt til løbets første tre etaper, inden rytterne skulle køre i Italien frem til den planlagte afslutning i Milano 31. maj.

Der arbejdes nu på at muliggøre Giro-starten i Ungarn på et senere tidspunkt. Tidligst 3. april vil en ny dato blive annonceret, oplyser arrangørerne.

Det er 14. gang, at Giro d'Italia skal begynde uden for Italien. I 2012 begyndte løbet i Danmark med Herning som vært for starten.

En lang række cykelløb er blevet udsat eller aflyst i foråret. Store italienske løb som Strade Bianche, Tirreno-Adriatico og Milano-Sanremo er pillet ud af kalenderen.

Torsdag stod det klart, at etapeløbet Volta a Catalunya er udsat. Fredag blev Gent-Wevelgem og E3 BrinkBank Classic aflyst.