Coronavirus

'Brandærgerlige' danskere så frem til klassikere: - Alt var planlagt

Både Mads Pedersen og Mads Würtz ærgrer sig over de mange aflysninger, der kommer på et skidt tidspunkt. Formen hos de danske ryttere er nemlig god.

For den danske verdensmester Mads Pedersen skulle dette forårs klassikere have været der, hvor han for alvor skulle vise regnbuestriberne frem.

Men det ser covid-19 nu ud til at sætte en stopper for. Ikke fordi den 24-årige dansker selv er blevet syg eller smittet, men fordi sygdommen nærmest har sat hele cykelsæsonen i bero og aflyst flere af forårets største løb.

- Det er brandærgerligt, indrømmer Mads Pedersen overfor TV 2 SPORT.

- Der er ingen grund til at surmule over det, for du kan ikke ændre det alligevel. Og så er der bare nogle ting lige nu, der er vigtigere end cykelløb.

I marts har den smitsomme virus allerede tvunget italienske klassikere som Strade Bianche og Milano-Sanremo til at aflyse, mens flere andre store etapeløb som Tirreno Adriatico og Catalonien Rundt heller ikke bliver til noget.

I starten af april køres de to store brostensklassikere Flandern Rundt og Paris-Roubaix traditionelt. To løb Mads Pedersen i denne sæson havde udset sig som de store mål. Men de løb vil danskeren forsøge at glemme i denne omgang.

- Det hele har været planlagt efter, at vi skulle køre klassikerne om to-tre uger. Jeg er rigtig tilfreds med formen, så det er ærgerligt, at vi ikke får lov til at køre dem, siger Mads Pedersen til TV 2 SPORT.

- Formen har været, som den skulle være. Det hele er gået efter planen, formen er gået op ad. Men der er ingen grund til at surmule – det er bare at bevare optimismen og håbe på, at vi får en ny sæsonplan og stadig får lov til at køre nogle af de fede cykelløb.

Søndag meddelte den internationale cykelunion, UCI, at samtlige cykelløb frem til den 3. april er suspenderet.

Mads Würtz: - Jeg har aldrig været bedre

En anden dansker, der ærgrer sig over de mange aflysninger, er Mads Würtz, der i denne uge imponerede i Paris-Nice.

Danskeren viste på flere etaper storform, og derfor er han da også ærgerlig over, at der ikke er udsigt til flere cykelløb lige foreløbigt.

- Hvis jeg skal tænke helt selvisk og egoistisk, kommer aflysningerne på et forfærdeligt dårligt tidspunkt, fortæller Mads Würtz til TV 2 SPORT.

- Jeg har aldrig været bedre, end jeg er nu, og derfor vil jeg bare gerne køre en masse cykelløb, hvor jeg kan køre efter resultater. Så kan jeg køre mig til en ny og større kontrakt. Det er alligevel ting, der kommer i anden række, når det handler om folks ve og vel og alt, hvad der foregår lige nu.

Ingen tid til pauser

Danske Mads Pedersen var også med til at køre ét af de sidste store cykelløb i et pænt stykke tid, da han stillede til start i Paris-Nice.

Særligt i starten af løbet viste han den lovende form frem, inden han trak sig før lørdagens sidste etape for i stedet at rejse hjem til Danmark efter opfordring fra de danske myndigheder.

Hjemme i Danmark bliver der dog ikke slækket på træningen. Heller ikke selvom verdensmesteren og resten af verdens bedste cykelryttere ikke ved, hvornår der igen skal trampes i pedalerne i jagten på de store sejre.

- Der er ikke rigtig nogen pause, for vi skal blive ved med at træne. Der er ingen grund til at smide alt det væk, som man allerede har oparbejdet. Så må vi bare holde os i gang.

- Der bliver jo åbnet op for løbskalenderen igen på et eller andet tidspunkt, og der skal man jo være klar. Så man kan ikke bare lægge sig på sofaen og håbe på, at det hele går.