Coronavirus

- Det har været specielt at sidde i Frankrig og følge med, siger Mads Pedersen

Mads Pedersen stillede ikke op til sidste etape i Paris-Nice efter regeringens udmelding fredag om, at alle danskere bør vende hjem til landet.

Verdensmestertrikoten har i denne uge været et almindeligt syn i det franske, men på 7. og sidste etape i Paris-Nice var den og ejermanden Mads Pedersen ikke en del af feltet i Paris-Nice.

Danskeren trak sig nemlig fra løbet på grund af de meldinger, myndighederne kom med fredag – så mens resten af feltet hoppede på cyklen imod La Colmiane, satte Mads Pedersen sig ind i en bil med slutdestinationen Danmark.

- Der er små 2.000 kilometer fra Nice, så jeg tror, jeg får mere ondt i røven her, end jeg plejer at gøre på cyklen. Men ellers er det sgu meget rart at være på vej hjemover, lyder det fra Mads Pedersen, da TV 2 SPORT fanger ham på telefonen.

Selvom danskeren har haft fuldt fokus på cykelløbet den seneste uge, har han også brugt lang tid på at følge situationen nøje i Danmark.

- Det har været specielt at sidde i Frankrig og følge med i alt det, der er sket derhjemme – lockdown og hvad der ellers er sket.

- Det har været en anderledes følelse og noget, man lige skulle mærke efter i maven, hvordan man havde det med. Men jeg har ikke været utryg ved at køre cykelløb – det har ikke været et issue for mig, fortæller han.

Statsminister Mette Frederiksen ønsker Mads Pedersen tillykke med VM-guldet i oktober 2019. Det er nu blandt andet hendes ord, der har fået danskeren til at sætte kurs imod Danmark

Blandet stemning i feltet

Det er ikke kun Mads Pedersen, der trak sig fra løbet før tid. Også danske Mads Würtz Schmidt og hele hans hold droppede fredag løbet i frygt for at udbrede coronavirus yderligere.

Snakken om coronavirus har fyldt i feltet, men ifølge Mads Pedersen er det forskelligt, hvordan stemningen har været, alt efter hvem man talte med.

- Der har både været nogen, der har været positive, og selvfølgelig har der også været nogle, der har været negative. Der har været blandede meninger om det.

- På vores hold har de hele tiden sagt, at så længe myndighederne siger, at man kan køre, kører vi, for så er det sikkert nok. Det er der jo mange, der har været helt trygge ved, imens der er nogen, der ikke har været så trygge ved det, forklarer den danske verdensmester.

I de kommende uger er alle cykelløb aflyst, blandt andet Strade Bianche, Tirreno-Adriatico og Milano-Sanremo. Også etapeløbet Catalonien Rundt er blevet udsat.

Den 24-årige dansker skal derfor fortsætte træningen for at holde formen ved lige, men først skal han hjem til Danmark.

- Det har været en lang uge i Frankrig med pasta og tør kylling, så det bliver rart, afslutter han med et grin.

Den sidste etape i Paris-Nice blev vundet af Nairo Quintana, imens Maximilian Schachmann tog sig af den samlede sejr i etapeløbet.