Coronavirus

Mads Würtz langer ud efter arrangør: - De tænker kun på penge

Mads Würtz Schmidt og resten af Israel Start-Up Nation-holdet har valgt at trække sig fra Paris-Nice. Danskeren er ikke tilfreds med arrangørerne.

Lørdag kører rytterne ud på, hvad der bliver sidste etape af Paris-Nice. Det bliver uden Mads Würtz Schmidt og hans hold Israel Start-Up Nation.

Holdet valgte nemlig at trække sig efter 6. etape fredag.

Men det burde slet ikke have været nået dertil, hvis det står til danskeren.

- De skulle have aflyst løbet noget før. Løbsarrangørerne tænker selvfølgelig kun på penge. Det skal komme fra regeringen, siger Mads Würtz Schmidt til TV 2 SPORT.

Fredag formiddag kom det frem, at løbsarrangørerne har valgt at droppe 8. etape, som skulle have været kørt søndag. Men det er ikke nok, mener den danske cykelrytter.

- ASO og myndighederne kan ikke tage en fornuftig beslutning. Vi må selv tænke os om og tage vores egne beslutninger. Det gjorde vi så på vores hold.

Det viser lidt, hvor primitiv cykelsporten en gang i mellem er

Mads Würtz Schmidt, Israel Start-Up Nation

Større end cykelsport

Danskeren blev nummer seks på 2. etape af løbet, og selvom det sportsligt har været en succes, mener han, at afviklingen af løbet rummer flere dilemmaer.

- Jeg synes det er forkert, at vi ligger og kører cykelløb. Der er noget moral og noget etik i det, som jeg ikke synes passer ind.

- Når hele verden er i krise, og den ene begivenhed efter den anden bliver aflyst, og verden brænder – ja, folk kæmper for deres liv, så ligger vi stadigvæk og kører cykelløb. Alt andet bliver aflyst. Det viser lidt, hvor primitiv cykelsporten en gang i mellem er.

Derfor opfordrer han også til, at cykling bliver sat på pause i en periode.

- Der er meget mere i verden end cykelløb. Det synes jeg, at man skal have mere fokus på. Det er en stor verdenskrise det her, og det er vigtigere end Paris-Nice, Tirreno-Adriatico og Giro d’Italia.

Utilfredse ryttere

Mads Würtz Schmidt og resten af holdet var til start, da den kuperede 6. etape blev afviklet fredag. Her oplevede han og holdkammeraterne, at der spredte sig en negativ stemning blandt rytterne.

- Jeg kunne forstå på rigtig mange andre ryttere i feltet, i den tid jeg var med i dag (fredag red.), at de egentlig følte det samme som os. Det var meget få ryttere, der havde lyst til at køre løbet til ende. Størstedelen ville egentlig bare gerne hjem, men der er ikke nogen, der får lov af holdene.

Han oplevede også, at flere af de andre ryttere var misundelige på, at Israel Start-Up Nation-holdet havde haft modet til at trække sig.

- En af mine holdkammerater havde hørt flere i gruppettoen (den bagerste gruppe red.) sige: ’I er de eneste, der har et ordentligt hold, og I er de eneste, hvor der bliver lyttet til rytterne. Der er ikke nogen af os, der vil køre, men det skal vi’, fortæller Mads Würtz Schmidt.

Fortsætter med at træne

Da holdet nu har trukket sig, går turen hjem til Spanien for danskeren. Her vil han først forsøge at finde ud af, hvorvidt han er smittet med coronavirus.

Hvis det ikke er tilfældet, rejser randrusianeren hjem til Danmark, hvor han skal træne selv, hvis myndighederne tillader, at man må gå uden for en dør.

- Det bliver nok ikke på lige så høj damp som før, fordi alting er så uvist. Det bliver bare noget med at komme ud at cykle lidt hver dag og så trods alt vide, at jeg stadigvæk kan gøre mit arbejde.

TV 2 SPORT har forsøgt at få en kommentar fra ASO, men de har ikke reageret på vores henvendelse.