Coronavirus

Hollandsk stjerne frustreret: - Giv os klarhed hurtigst muligt

Er forårsklassikerne sløjfede, eller bliver de kørt på et senere tidspunkt? Mathieu van der Poel er i øjeblikket forvirret og ærgerlig.

Når man har sat kryds ud for stort set samtlige forårsklassikere som store mål, kunne coronavirussen ikke komme på et værre tidspunkt end nu.

Ligesom så mange andre sportsgrene holder cykelsæsonen corona-pause i første omgang frem til 3. april, og det går hårdt ud over blandt andre den hollandske stjerne Mathieu van der Poels program.

- Ingen ved, hvad der bliver det næste løb. Det gør det virkelig svært. Hvad træner vi for? Selv OL er ikke selvskrevet lige nu, siger hollænderen til Het Nieuwsblad.

Det er Den internationale cykelunions (UCI) beslutning at suspendere sæsonen frem til 3. april, men arrangørerne bag Giro d’Italia har allerede taget skridtet videre og udsat Grand Touren, der skulle have være kørt i maj.

Derfor vandrer der en elefant rundt i rummet, som konstant minder Mathieu van der Poel om, at pausen frem 3. april sagtens kan blive forlænget.

- Den hårdeste del er… Hvad skal vi træne for de næste par uger? Hvornår skal man toppe? Ingen ved i øjeblikket, hvornår vi overhovedet kan begynde igen.

Giver ikke op endnu

Der er endnu ikke meldt noget ud om, hvad der kommer til at ske med løb som Milano-Sanremo, E3 BinckBank Classic, Gent-Wevelgem og Flandern Rundt, og det frustrerer hollænderen.

- Det havde været bedre, hvis de gav os klarhed hurtigst muligt og siger, at der ikke bliver nogen forårsklassikere. Så kan vi alle begynde at slappe af og genopbygge formen til sommeren, siger han, men melder sig samtidig klar, hvis forårsklassikerne bliver afviklet.

- I det tilfælde vil jeg satse alt på ét bræt.

- Jeg giver ikke op på forårsklassikerne endnu.

Danskere også ærgerlige

Van der Poel er langt fra ikke den eneste, hvis kalender er blevet vendt op og ned. Også de danske ryttere Mads Pedersen og Mads Würtz ærgrer sig.

- Det hele har været planlagt efter, at vi skulle køre klassikerne om to-tre uger. Jeg er rigtig tilfreds med formen, så det er ærgerligt, at vi ikke får lov til at køre dem, sagde Mads Pedersen til TV 2 SPORT søndag.

- Hvis jeg skal tænke helt selvisk og egoistisk, kommer aflysningerne på et forfærdeligt dårligt tidspunkt, fortalte Mads Würtz.

Danskerne kørte Paris-Nice, som tog konsekvensen af coronavirussen og aflyste sidste etape.