Coronavirus

Prudhomme forventer aflysning af kommende forårsklassikere

Christian Prudhomme er direktør i ASO. Marco Bertorello / Ritzau Scanpix

Selvom flere af forårets største løb sandsynligvis aflyses, har samme arrangør stadig ro i maven omkring Tour de France til sommer.

To af højdepunkterne i forårets løbskalender er den 5. og 12. april, hvor henholdvis Flandern Rundt og Paris-Roubaix finder sted.

Mange løb er dog allerede aflyst grundet spredningen af coronavirus, og det kan meget vel også blive tilfældet for løbene i april. Det mener blandt andre direktøren i organisationen bag Paris-Roubaix, Christian Prudhomme.

- Alle sportsgrene er stoppet, og cykling er ikke anderledes end de andre. Jeg forventer ikke, at ret meget ændrer sig i april, siger han til den franske radiostation RMC ifølge Cyclingnews.

- Jeg forventer, at beslutningen bliver den samme (som ved allerede aflyste løb, red.), hvilket vil være logisk. Mit ord er ikke lov, men det er svært at se, hvordan Paris-Roubaix skulle adskille sig fra de andre.

Ligeså spår sportsministeren i Flandern-regionen, Ben Weyts, også, at områdets enorme endagsløb ikke bliver afviklet i år.

- Lad os være ærlige. Jeg tror ikke, det bliver muligt at gennemføre Flandern Rundt. Vi må udvise noget ansvarlighed, siger han.

- Stadig over hundrede dage til Touren

Christian Prudhommes organisation, ASO, arrangerer også verdens største cykelløb, Tour de France.

I år går starten den 27. juni, og her slår Prudhomme stadig koldt vand i blodet.

- Der er stadig over hundrede dage til Grand Départ. Det er stadig meget lang tid.

- Når folk vender tilbage til en normal hverdag - som forhåbentligt bliver hurtigst muligt - vil der uden tvivl være endnu mere lyst og passion omkring det end før, siger han.

Senest måtte ASO afbryde etapeløbet Paris-Nice en dag før tid i frygt for spredningen af coronavirus. Før det er mange løb på øverste niveau i marts allerede afblæst.