Coronavirus

Udgangsforbud og indendørstræning fik Cecilie Uttrup hjem til Danmark

To ugers træning indenfor i Spanien var ikke svært for Cecilie Uttrup Ludwig at takke nej til og i stedet vende hjem til Danmark.

Den danske cykelrytter Cecilie Uttrup Ludwig er til daglig bosat i det spanske, men som så mange andre udlandsdanskere har hun valgt at rejse 'hjem' til Danmark som følge af coronavirussen.

Modsat mange andre er det dog ikke kun familie og tryghed, der har fået den 24-årige dansker hjem.

I Danmark har Cecilie Uttrup Ludwig nemlig stadig mulighed for at træne og holde formen ved lige udendørs modsat i Spanien, hvor der er blevet indført udgangsforbud tidligere på ugen.

- I Spanien havde jeg udsigt til minimum to ugers indendørs karantæne, så jeg besluttede hurtigt at tage hjem til Danmark, forklarer den danske cykelrytter til Cyclingnews.

- Det er stadig muligt at træne udendørs i Danmark, selvom der ikke er nogen, der ved, hvor længe det varer. Jeg kan bedst lide at køre udenfor, så det gav mening at komme hjem. Det er også rart at være i nærheden af familien.

Tager sine forholdsregler

Selvom reglerne i Danmark endnu ikke er lige så strenge som i Spanien, så er det ikke ens betydende med, at Cecilie Uttrup Ludwig ikke tager sine forholdsregler.

Således holder hun sig fra at besøge bedsteforældre og venner, mens træningen på landevejene også bliver uden selskab.

- Det har jeg ikke noget problem med, det er bare rart at kunne få noget frisk luft, siger hun til Cyclingnews.

Det vides endnu ikke, hvornår Cecilie Uttrup Ludwig og resten af verdens bedste cykelryttere på både kvinde- og herresiden igen får lov til at køre efter sejre og pokaler.

Indtil videre har Den Internaitonale Cykelunion, UCI, besluttet at suspendere alle løb frem til 3. april. Der er dog flere andre løb i april, der har meddelt, at de ikke bliver kørt til tiden.