Coronavirus

Ærgerlig italiensk stjerne dropper ’seriøs’ træning

Vincenzo Nibalis form var opadgående, hvilket hans præstation i Paris-Nice beviste, men nu går kurven kun én vej, og det er ikke op.

Den normalt så angrebsivrige italienske cykelstjerne Vincenzo Nibali har ikke mange muligheder for at få brugt sin energi i disse dage.

Med corona-pausen fra al planlagt cykelsport ser den 35-årige Trek Segafredo-rytter nemlig ikke ideen i at fortsætte i samme spor, som senest gav ham en samlet fjerdeplads i etapeløbet Paris-Nice, det sidste store løb inden pausen.

- Det er en skam at se min form falme, men det er det samme for alle, siger Vincenzo Nibali i en Facebook-live, han afholdt fredag ifølge Cyclingnews.

Motivationen for at træne intensivt er der bare ikke, forklarer han.

- Jeg tager en pause fra seriøs træning og har bare kørt nogle korte ture og et par bjergstykker, mens jeg har været meget forsigtig, siger han og henviser til virussen.

Kort Giro en dårlig ide

Nibali har vundet alle Grand Tours (Giro d’Italia, Tour de France og Vuelta a España), og han havde sat kryds ud for Giroen i sit løbsprogram. Etapeløbet skulle have fundet sted i maj, men er blevet udskudt til en endnu ubestemt dato.

Der har gået lidt rygter om, at den italienske Grand Tour kan blive forkortet som følge af den sene dato, den risikerer at blive afholdt på. Det huer ikke Nibali.

- Jeg synes, at alle Grand Tours skal beholde deres oprindelige længde (21 etaper, red.). Er det en måde at redde alle tre etapeløb på (at reducere etapeantallet, red.)? Måske, men jeg er ikke enig i ideen om en kort Giro. Det ville ikke give mening, siger han.

Han virker stadig klar på at deltage i sit hjemlands største etapeløb, men er også åben for at se på en anderledes sæsonplan. Det sker sammen med team manager Luca Guercilena på Trek Segafredo.

Flere gange undervejs slår Nibali fast, at han tager virussen meget alvorligt, og at han sørger med de afdøde og deres pårørende.