Coronavirus

Direktør for Danmarks største cykelhold 'frygter for næste sæson'

Riwal Readynez risikerer ikke at kunne stille op i 2021, hvis cykelsæsonen suspenderes meget længere, end den i forvejen er.

Dansk topcykling risikerer at gå en mørk tid i møde som følge af coronavirus-pandemien.

Indtil videre har Danmarks Cykle Union (DCU) aflyst alle løb før maj, mens alverdens cykelløb løbende bliver aflyst eller udsat i flæng verden over.

Fortsætter det, kan det inden længe koste danske hold eksistensen, inden året er omme.

- Selvfølgelig er jeg bekymret. I forhold til hvor langt det her trækker ud, kan jeg godt frygte for næste sæson, siger direktøren for Danmarks højst rangerede cykelhold, Riwal Readynez, Steffen Kromann.

Han tror ikke, at der bliver kørt cykelløb igen før i juni, og skulle det blive endnu senere, kan man blive nødsaget til at lade hammeren falde hos prokontinental-holdet.

- Jeg kan ikke sætte dato på lige nu, men skæringsdatoen nærmer sig da. Hvis vi skal hen på den anden side af sommeren, før vi kan starte op, så er vi meget tæt på skæringsdatoen, tror jeg.

- Det kommer til at ramme hårdt, siger han.

Cykelholdene kan blive sparet væk

Riwal Readynez er primært finansieret af sponsorater, og Steffen Kromanns bekymring bunder primært i, hvis sponsorerne bliver hårdt ramt af af den nuværende situation.

- Jeg begynder at se på holdet i 2021, og så langt vil mange sponsorer ikke tænke endnu. Vi ved ikke, hvordan virksomhederne kommer ud på den anden side. Nogle er jo allerede ramt, siger han.

Også hos det danske kontinental-hold BHS - PL Beton Bornholm begynder den nuværende krise så småt at male bekymrede rynker i panden på den administerende direktør, Christian Juul Andreasen.

Han frygter ikke for lukning i øjeblikket, men han ved godt, hvordan det kan ende.

- Hvis virksomhederne bliver pressede, skærer de jo nok et cykelhold fra, hvis de har et sponsorat der.

- Så nu hvor det nok først kan blive efter maj (sæsonens genoptages, red.), begynder jeg at blive bekymret. Vi ved jo ikke, hvor længe det står på, siger han.

Hos Riwal Readynez ser direktør Steffen Kromann i øjeblikket på, hvordan cykelhold kan få gavn af myndighedernes hjælpepakker.

DCU: Vi har brug for tophold

Hos DCU er man endnu ikke lige så bekymret for holdenes overlevelseschancer, da et hold som eksempelvis Riwal Readynez har skullet fremlægge et stærkt budget for overhovedet at få lov at køre på prokontinental-niveau.

Det er niveauet lige under cykelsportens kongeklasse, World Touren, men skulle holdet havne i problemer, vil det være en markant svækkelse af ambitionerne i dansk cykelsport.

Det fortæller DCU-formand Henrik Jess Jensen.

- Jeg håber, at man vil blive ved at støtte et hold som Riwal Readynez.

- Det er vigtigt, for når vi glæder os over at have mange danske ryttere på World Touren i dag, er de en vigtig del af strategien for at blive ved med at have det som en naturlige trædesten op til øverste niveau, siger han.

Samtidig kan Riwal-holdet håbe på en af sportens største gulerødder i form af et wildcard til Tour de France-starten i 2021, der skal køres i Danmark.

- Næste år har vi Grand Depart, hvor jeg virkelig under dem at få et wildcard. Og så vil vil det selvfølgelig også betyde for interessen for holdet, siger DCU-formanden.