Coronavirus

Virtuel cykling gør profil 'deprimeret' - kan ikke køre sig i top-10

George Bennett prøver at bruge sin tid i karantæne på bedst mulig måde. Jeff Pachoud / Ritzau Scanpix

Jumbo Visma-rytteren George Bennett bruger sin tid under coronakrisen på at cykle online. Og det går ikke efter planen.

De sociale medier er plastret til med sportsfolk, der på kreative måder prøver at holde formen ved lige i denne karantæneperiode.

Fodboldspillere jonglerer med toiletpapir, mentaltræning fylder mere og mere, mens cykelryttere duellerer i en virtuel verden.

Cykelrytterne bliver altså også indenfor, hvor de konkurrerer i spillet Zwift. Her kan alle fra amatører til de allerbedste ryttere i verden mødes og cykle mod hinanden.

Lørdag samlede Vincenzo Nibali mere end 4000 ryttere, da en virtuel udgave af Milan - San Remo blev kørt.

Jumbo Visma-rytteren George Bennett er blandt de mange cykelryttere, der holder formen ved lige ved hjælp af Zwift. Her er han dog bare ikke lige så dominerende, som han er ude på landevejene.

- Det er endnu ikke lykkedes mig at køre i top-10 i et løb, hvilket er ret deprimerende. De er hårde. Det hjælper ikke på min indsats, at jeg bor i 2000 meters højde, men holdet har fortalt os, at vi ikke kommer til at køre i lang tid, siger Bennett til Cycling News.

'Hjemmetræneren er ikke noget for mig'

Her forklarer han også, at han nærmest ser sig nødsaget til at bruge Zwift, da han ellers begynder at blive professionel til at spilde sin tid.

Hvad er Zwift?

Zwift er et online multiplayer videospil, der kombinerer den virtuelle verden med fysisk træning. For at deltage i løb kræver det en cykel, en hometrainer og en computer eller et Apple TV, hvor Zwift er installeret. Det bagerste dæk bliver skruet af, mens resten af cyklen kobles til en hometrainer. På den måde kan man sidde på sin cykel, kigge ind i en skærm og deltage i alverdens cykelløb med sine venner. 

At virkeligheden og landevejscykling er skiftet ud med en virtuel cykelverden er ikke noget, der ligefrem bringer jubel frem hos den 29-årige newzealænder, der stadig befinder sig i Andorra.

- Jeg er heroppe med et par drenge i mit hus, og vi prøver at gøre, hvad vi kan for, at tilværelsen er tålelig. Normalt er hjemmetræneren ikke noget for mig. Den er normalt forbeholdt, når det bogstaveligt talt ikke kan lade sig gøre at cykle udenfor.

Bennett og resten af de professionelle cykelryttere må dog væbne sig med tålmodighed, da de næste mange ugers forårsløb er aflyst eller udskudt.

Samles i flok

Det er ikke kun Nibali, der havde succes med at samle en masse folk til at cykle mod hinanden i Zwift.

Den nye hold Israel Start-Up Nation, der har danske Mads Würtz Schmidt i stalden, samlede langt over 800 mennesker til en såkaldt Bliv Hjemme-udfordring.

- At se 864 ryttere fra hele verden, alle i blåt og hvidt, sammen med os til Bliv Hjemme-turen, glemmer vi ikke. I er alle vindere, skrev holdet på Twitter efter fredagens løb.