Cykling

World Tour-rytter overfaldet og slået i ansigtet på træningstur

Harm Vanhoucke under et løb for Lotto Soudal. Ander Gillenea / Scanpix Denmark

Cykelrytteren Harm Vanhoucke beder offentligheden om hjælp til at identificere en mand, der overfaldt ham på en træningstur.

Det er stadig tilladt at cykle alene i Belgien, selvom landet har indført regler om kun at forlade hjemmet i nødstilfælde.

Det benyttede Lotto Soudals Harm Vanhoucke sig af lørdag, hvor han i hjemlandet luftede stængerne ved sin bopæl i Aalbeke.

Den 22-årige Vuelta a Espana-rytter fik dog ikke lov at færdiggøre turen uforstyrret, da han angiveligt blev overfaldet af en voksen mand. Det skriver Vanhoucke selv på Facebook.

- Manden steg ud og var aggressiv, og jeg bad ham holde afstand. Efter jeg sagde det, slog han mig direkte i ansigtet flere gange og skyndte sig væk.

- Det er mildest talt ikke normalt i disse coronatider. Hvis nogen kender denne person, så send mig gerne en besked, skriver han i opslaget.

Ifølge Harm Vanhoucke var manden 40-50 år gammel og kørte i en stor, sort bil.

Flere tilfælde i Italien

Episoden sker knap en uge efter, at italienske ryttere klagede over verbale overfald i offentligheden, fordi de cykeltrænede trods udgangsforbuddet i Italien.

På det tidspunkt var det dog tilladt for professionelle stadig at træne udendørs i landet.

- Til personen, der kørte få centimeter fra mig på åben vej og svinede mig til, så passede jeg mit arbejde, lød det fra Bardiani-CSF-rytteren Filippo Fiorelli, ifølge cyclingnews.

Det er i øjeblikket ilde set at cykle offentligt i Italien - hvad end det er professionelt eller ej - da man dermed risikerer at få brug for lægehjælp i tilfælde af styrt.

Landet er allerede i underskud på den front grundet det voldsomme udbrud af coronavirus.