Coronavirus

Cykelstjerne foreslår én samlet Grand Tour: - Det skal genforene folk

Matteo Trentin har brugt tiden uden cykelløb på at være kreativ. Anne-christine Poujoulat / Scanpix Denmark

Giro d'Italia er allerede blevet udskudt. Nu kommer Matteo Trentin med et forslag, der skal forene de tre Grand Tours.

Nytænkende, kreativt og anderledes.

Sådan kan cykelstjernen Matteo Trentins seneste forslag på Twitter vel bedst beskrives.

Her foreslår han nemlig at samle Giro d'Italia, Tour de France og Vuelta a España i ét løb.

- Start i Rom, kør gennem Madrid og slut i Paris. Alle de bedste ryttere til start og en fremragende måde at genforene alle mennesker med et cykelløb efter den her forfærdelige tid, skriver han og uddyber:

- Normal løbslængde. 21 etaper. Syv i hvert land og to hviledage. Og vigtigst af alt: Der er tale om en engangsforestilling. Det hele skal køre normalt igen i 2021.

En fascinerende tanke

TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen ser positivt på idéen, som dog har visse udfordringer.

- Det er en fascinerende tanke. Det kunne blive noget af et cykelløb. Der er masser af bjerge i Nordspanien, det sydlige Frankrig og det nordlige Italien.

- Men der er også komplikationer ved den. Det er historiske løb, der er svære at ændre så radikalt. Og rent logistisk kan der komme mange transportetaper.

Derfor har han også svært ved at se det ske i den nuværende situation.

- Indtil videre er det ikke mere end en sjov idé. Vuelta-arrangørerne vil nok tænke, at situationen med coronavirus kan nå at drive over, siger Chris Anker Sørensen.

Giro d'Italia er allerede udskudt på ubestemt tid på grund af coronavirussen. Arrangørerne af Tour de France arbejder i øjeblikket på flere forskellige løsninger. Det har blandt andet været nævnt at køre løbet uden tilskuere. Vuelta a España er ikke berørt af situationen endnu.