Coronavirus

Coronasmittet cykelrytter raskmeldt efter 18 dage på hospitalet

Efter to negative test kunne Maximiliano Richeze langt om længe rejse hjem fra hospitalet i emiraterne.

I mere end to uger har World Tour-rytteren Maximiliano Richeze været indlagt, smittet med coronavirussen også kendt som covid-19.

Men natten til onsdag dansk tid kunne han melde om godt nyt.

- Endelig! Efter 18 dage på hospitalet var mine to seneste covid-19-test negative, og jeg blev udskrevet, skrev argentineren på det sociale medie Instagram.

Det betyder, at den 37-årige lead out-specialist kan rejse hjem fra De Forenede Arabiske Emirater, hvor han og sprinteren Fernando Gaviria testede positive for virussen i forbindelse med etapeløbet UAE Tour.

Det bekræfter Maximiliano Richezes hold UAE-Team Emirates på Twitter uden at give en status på Fernando Gaviria.

Stadig folk i karantæne

Ifølge tyske Radsport-News er også colombianeren dog i stand til at rejse hjem inden for de nærmeste dage.

Franske L'Equipe skriver ifølge det tyske medie, at der stadig er UAE-medarbejdere i karantæne, ligesom ansatte fra det russiske Gazprom-hold, herunder rytteren Dmitry Strakhov, stadig befinder sig i emiraterne knap en måned efter UAE Tour.

Imens kan Maximiliano Richeze altså glæde sig over at være sygdomsfri.

- Jeg vil takke lægerne og sygeplejerskerne på Cleveland Clinic Abu Dhabi for at kurere mig og (takke) mine holdkammerater for støtten, siger Maximiliano Richeze ifølge UAE-holdets Twitter.

- En særlig tak til alle for deres støtte og kærlighed.

Danske ryttere i isolation

Rygter om positive coronaprøver ved etapeløbet i emiraterne fik 27. februar arrangørerne til at aflyse løbet to etape før tid.

Først forlød det, at medarbejdere for det mindre italienske mandskab Vini Zabú-KTM var testet positive. Siden blev oplysningen ændret, så der var tale om et 'unavngivet' hold.

Men rytterne til stede ved UAE Tour, herunder fem danskere, røg i isolation, mens også Michael Mørkøv, der i mellemtiden var rejst til verdensmesterskaberne i banecykling i Berlin, valgte at isolere sig på sit hotelværelse.

Efter større dramatik blev en symptomfri Michael Mørkøv dog sluppet ud tids nok til at vinde VM i parløb, mens Jesper Hansen måtte se sig nødsaget til at aflyse sin søns barnedåb.

Siden kom det efter længere tids rygter frem, at Maximiliano Richeze og Fernando Gaviria var blandt de første sportsudøvere smittet med coronavirus.

Knap en halv million mennesker er onsdag eftermiddag smittet med coronavirus på verdensplan. Mere end 19.000 er døde.