Coronavirus

Fuglsang havde lagt sin sæson an på OL-succes: - Det er en skam

Jakob Fuglsang vandt OL-sølv i 2016. Ander Gillenea / Scanpix Denmark

Den 35-årige dansker havde de olympiske lege i Tokyo som et af denne sæsons største mål.

- Det er den største og vigtigste begivenhed i en atlets kalender.

Ordene kommer fra cykelrytter Jakob Fuglsang om de olympiske lege, der tirsdag blev udsat på grund af coronavirussens udbrud.

Astana-danskeren har længe haft et kryds ud for legene i Tokyo i 2020.

- Det er selvfølgelig en skam, at OL er blevet udsat, siger 35-årige Fuglsang til sit holds hjemmeside.

- Jeg har forberedt mig på denne begivenhed siden årets start, men i denne ekstraordinære situation, som vi alle står over for lige nu, synes jeg, det var den rigtige beslutning, for alles sundhed og sikkerhed bør være prioriteten, slår danskeren fast.

Efter Rio er det gået op for mig, hvor vigtigt og stort OL er

Jakob Fuglsang i september 2019

I stedet for juli/august i år skal OL afholdes senest samme tid næste år.

Gik efter OL-guld

Til legene i Rio i 2016 tog Jakob Fuglsang plads på OL-podiets næstøverste trin.

Siden har danskeren ikke lagt skjul på, at han drømmer om at forbedre sin sølvmedalje i Japan.

- Jeg kunne godt tænke mig at bytte den ud med en guldmedalje. Jeg er klar over, at det vil blive utrolig svært, men efter hvad jeg har hørt, skulle ruten i Japan ligge godt til mig. Så jeg synes også, jeg skylder at give det en ordentlig chance, sagde Fuglsang til TV 2 SPORT i forbindelse med Tour de France sidste år.

- Efter Rio er det gået op for mig, hvor vigtigt og stort OL er, lød det.

Derfor var Fuglsang klar til at ofre drømmen om en topplacering til Tour de France i år.

- Det at køre Touren for at køre klassement og så være skarp til OL, tror jeg umiddelbart, er svært, sagde danskeren til TV 2 SPORT før 2020-sæsonen.

Udset til kaptajnrolle i Giroen

Siden har coronavirussen vendt op og ned på cykelsæsonen, såvel som verdenssamfundet generelt. Forårets mange løb er enten blevet udskudt eller aflyst.

Derfor forsøger danskeren i øjeblikket at få det bedste ud af situationen sammen med sin familie, mens han fra sit hjem i Monaco må nøjes med at køre på hometrainer.

- Som for alle andre er situationen hård, men vi er alle sammen om det her. Vi er nødt til at prøve at være positive, siger Jakob Fuglsang.

- Jeg nyder tiden med min familie. De er min vigtigste støtte, og jeg er glad for at have noget ekstra tid med dem. I denne periode er det vigtigste at holde moralen og motivationen. Du har brug for familien ved din side i disse perioder til at støtte dig og give dig ekstra motivation, lyder det fra silkeborgenseren.

Fuglsang har vundet det eneste løb, han er stillet til start i i år. I samme løb, Ruta del Sol, vandt han også to etaper.

Danskeren var udset til en kaptajnrolle i Giro d'Italia, hvis start er blevet udsat. Lige nu står Tour de France til at blive kørt fra 27. juni til 19. juli.