Coronavirus

Coronasmittet topsprinter raskmeldt efter en måned i isolation

Siden cykelløbet UAE Tour, der sluttede 27. februar, har colombianske Fernando Gaviria ikke haft muligheden for at komme hjem. Nu er han rask igen.

Der skulle gå næsten en måned, før den colombianske sprinter Fernando Gaviria fik lov til at forlade De Forenede Arabiske Emirater.

Siden 27. februar har han været fastholdt i ørkenstaten, fordi han testede positiv for corona i forbindelse med cykelløbet UAE Tour.

Nu er den 25-årige cykelrytter frisk igen og klar til at komme hjem. Det oplyser colombianerens hold UAE Team Emirates på Twitter.

- Jeg vil gerne sige mange tak til alle, der støttede mig i min bedringsperiode.

- Jeg håber, at denne ekstraordinære periode, vi alle lever i, snart kan afslutte, og at vi kan vende tilbage til den normale hverdag, siger Gaviria.

Gaviria er dog ikke gået glip af det store rent sportsligt.

De eneste store cykelløb, der er blevet kørt efter afbrydelsen af UAE Tour, er endagsløbet Omloop Het Nieuwsblad og det franske løb Paris – Nice.

Et løb, der nåede at blive kontroversielt. Efter en række afbud allerede inden starten sagde flere hold og ryttere fra undervejs, herunder verdensmesteren Mads Pedersen, der ville hjem til Danmark. Løbet blev også forkortet med en enkelt dag.

Holdkammerat allerede sendt hjem

Fernando Gaviria har den seneste måned haft holdkammeraten Maximiliano Richeze i samme land.

Richeze blev ligeledes testet positiv for corona, men natten til onsdag dansk tid blev argentineren sendt hjem efter 18 dages indlæggelse i landet.

Til stor glæde for den 37-årige lead out-mand.

- Endelig! Efter 18 dage på hospitalet var mine to seneste covid-19-test negative, og jeg blev udskrevet, skrev argentineren på det sociale medie Instagram, inden holdet fulgte op med reaktioner fra den rutinerede cykelrytter.

- Jeg vil takke lægerne og sygeplejerskerne på Cleveland Clinic Abu Dhabi for at kurere mig og (takke) mine holdkammerater for støtten. En særlig tak til alle for deres støtte og kærlighed, sagde han til UAE Team Emirates Twitter-profil.

Danske ryttere i isolation

Rygter om positive coronaprøver ved etapeløbet i emiraterne fik 27. februar arrangørerne til at aflyse løbet to etape før tid.

Først forlød det, at medarbejdere for det mindre italienske mandskab Vini Zabú-KTM var testet positive. Siden blev oplysningen ændret, så der var tale om et 'unavngivet' hold.

Men rytterne til stede ved UAE Tour, herunder fem danskere, røg i isolation, mens også Michael Mørkøv, der i mellemtiden var rejst til verdensmesterskaberne i banecykling i Berlin, valgte at isolere sig på sit hotelværelse.

Efter større dramatik blev en symptomfri Michael Mørkøv dog sluppet ud tids nok til at vinde VM i parløb, mens Jesper Hansen måtte se sig nødsaget til at aflyse sin søns barnedåb.

Siden kom det efter længere tids rygter frem, at Maximiliano Richeze og Fernando Gaviria var blandt de første sportsudøvere smittet med coronavirus.

Mere end en halv million mennesker er fredag morgen smittet med coronavirus på verdensplan. Mere end 24.000 er døde.