Coronavirus

Tour de France bliver ikke for lukkede døre, fastslår løbsdirektør

Christian Prudhomme fortæller til fransk presse, at etapeløbet, som det ser ud nu, afholdes som planlagt med start sidst i juni.

Meldingerne har været mange. Men nu skærer løbsdirektør Christian Prudhomme angiveligt igennem.

- Vi vil ikke afholde Tour de France for lukkede døre, siger direktøren for ASO, arrangøren af blandt andet Tour de France, ifølge cyclingnews.com til fransk presse.

Der har ellers været stor forvirring om, hvorvidt verdens største cykelløb kunne afholdes helt uden tilskuere, som sportsministeren i Frankrig åbnede for i sidste uge.

- Den økonomiske model for Tour de France er ikke baseret på billetindtægter. Den er baseret på tv-rettigheder, sagde Roxana Maracineanu ifølge avisen L'Equipe.

Muligheden er efterfølgende blevet diskuteret vidt og bredt.

I 'Tour de France' er det vigtigste ord 'Frankrig'

Ligeledes har datoen for en eventuel afholdelse af Tour de France været til diskussion.

Onsdag blev alle cykelløb udskudt på ny som følge af udbruddet af coronavirus, så sæsonen tidligst genoptages 1. juni. Ifølge planen begynder Touren i år 27. juni.

- Som det ser ud nu, vil Tour de France finde sted som planlagt, siger Christian Prudhomme ifølge cyclingnews.com til det franske sportsmedie Sports-Auvergne, men slår samtidig fast, at "alt handler om, hvad der sker med coronapandemien".

Derfor arbejdes der angiveligt på nye datoer i den i forvejen pressede cykelkalender.

- I ordene 'Tour de France' er det vigtigste ord 'Frankrig'. Det er sundhedssituationen i landet, der tæller. Der er kun én ting, jeg vil, og det er, at Tour de France finder sted denne sommer.

- Ikke kun for Tourens skyld, men mere fordi det betyder, at landet er i en katastrofal situation, hvis den ikke gør. Hvis vi må aflyse, er det fordi, landet er i en katastrofal situation. Det håber vi virkelig ikke er tilfældet, citeres Christian Prudhomme for at sige.

Der er ifølge cyclingnews.com og Sports-Auvergne deadline for en beslutning 15. maj.