Coronavirus

Tour de Suisse er aflyst

Tour de Suisse, også kendt som Schweiz Rundt, skulle have startet 7. juni og kørt til og med 14. juni.

Coronavirus har sendt årets udgave af Tour de Suisse til tælling.

Det schweiziske etapeløb er - akkurat som så mange andre store cykelløb - blevet aflyst på grund af udbruddet af virussen, lyder det på løbets hjemmeside.

Her står der også, at det ikke er muligt at udskyde løbet. Den beslutning er truffet af logistiske og finansielle grunde.

Schweiz Rundt skulle have været begyndt 7. juni og kørt til og med 14. juni.

Ligger efter den udmeldte dato fra UCI

Den internationale cykelunion (UCI) har indtil videre aflyst alle løb frem til 1. juni, men den schweiziske rundtur er altså alligevel blevet aflyst.

- Det er med et tungt hjerte, at vi har taget denne beslutning på grund af coronaudbruddet, siger co-administrerende løbsdirektør Olivier Senn på hjemmesiden.

- Vi er dog overbeviste om, at det er den bedste løsning i forhold til en afklaring og sikkerheden for deltagere, fans og partnere.

- For Schweiz Rundt er det også et vigtigt skridt på vejen til at sikre løbets fortsættelse i fremtiden, siger han.

Coronakrisen har betydet, at alle forårsklassikere er enten aflyst eller udsat, og det samme er det store etapeløb Giro d'Italia, der er udsat på ubestemt tid.

Egan Bernal (Team INEOS) vandt sidste års udgave af Schweiz Rundt, der klassificeres som et World Tour-løb, det højeste niveau. Kasper Asgreen (Quick-Step) var indehaver af løbets førertrøje på en enkelt etape.