Coronavirus

Astana-rytter har meldt sig som cykelbud: - Det er min chance

Cykelrytteren Davide Martinelli får det optimale ud af løbspausen. Han kombinerer velgørenhed og træning.

Italienske Davide Martinelli har skabt en lille solstrålehistorie i en mørk tid.

Han er begyndt at hjælpe ældre i nød, mens cykelsæsonen er sat på pause på grund af udbruddet af den nye coronavirus.

Hjemme i Lombardiet, der er hårdt ramt af den globale sundhedskrise, har Martinelli meldt sig som cykelbud. På den måde løser han flere udfordringer på én gang.

  • Ældre mennesker kan ikke gå ud, fordi de skal undgå smitte
  • Der findes ingen butikker i Martinellis hjemby Lodetto
  • Martinelli er ude af træning, fordi cykelsporten ligger stille

- Jeg er meget knyttet til Lodetto, hvor der bor lidt over 1500 mennesker. Desværre er der ingen dagligforretning og ikke noget apotek, så det her er min chance for at gøre mig nyttig og betale noget tilbage til dem, der altid har støttet mig, skriver Davide Martinelli på Instagram.

Normalt kører Davide Martinelli sammen med Jakob Fuglsang og Jonas Gregaard, men takket være et initiativ fra nogle lokale borgere kører han nu rundt med medicin og andre nødvendigheder.

- Jeg har en cykel, to ben – der ikke er alt for veltrænede – og en rygsæk. Og jeg havde ikke noget at lave. Derfor var det en ære for mig at kunne cykle til apoteket for at hente medicin til de ældre par. Jeg kørte ti kilometer på en halv time, og det er ikke noget særligt for en atlet, men da jeg kom frem, fik jeg en rigtig god følelse, der stadig suser rundt i hovedet på mig, uddyber cykelrytteren.

Derfor har Martinelli kørt flere ture som cykelbud siden da. Han har dog også holdt formen ved lige på en hometrainer, så træningen ikke udelukkende består af korte intervaller frem og tilbage mellem indkøbsmulighederne i den nærmeste by.

Martinelli skiftede fra Deceuninck-Quick Step til Astana inden denne sæson. Han nåede kun at stille op i Saudi Tour og Volta Algarve, inden sæsonen blev afbrudt.