Coronavirus

- Danmark Rundt kan blive uden tilskuere, siger løbsarrangør

Tiesj Benoot fra Lotto Soudal vandt 1. etape af Danmark Rundt sidste år. Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Når Danmark Rundt runder sit 30 års jubilæum til sommer, kan det blive uden tilskuere langs landevejene på grund af forbuddet mod forsamlinger.

Ingen store forsamlinger i Danmark til og med august.

Det er seneste nyt fra statsminister Mette Frederiksen, og foruden festivaller og alverdens andre samlinger får det også konsekvenser for en af landets største sportsbegivenheder, PostNord Danmark Rundt.

Etapeløbet bliver i år kørt fra 11. til 15. august, og som følge af det forlængede forbud mod at samles åbner løbsarrangør Jesper Worre nu for at afvikle begivenheden uden tilskuere.

- En af mulighederne er jo at køre uden tilskuere. Det kræver selvfølgelig, at myndigheder er enige i, at det kan lade sig gøre, siger han til TV 2 SPORT.

Ifølge Jesper Worre handler det dog i første omgang om at finde hoved og hale i, hvad der er muligt om fire måneder.

- Vi har hørt, hvad statsministeren siger, og så skal vi lige samle tropperne og afvente, hvad der sker i sportsverdenen, lyder det.

Sommeren 2020 er så småt ved at være ryddet for sportsbegivenheder, der enten er aflyst eller udsat, men sådan en beslutning er det endnu for tidligt at træffe ifølge Worre.

Sidste år vandt danske Niklas Larsen PostNord Danmark Rundt, der i år starter i Struer i Vestjylland og slutter på Frederiksberg i København.

Med tre sejre holder Jakob Fuglsang rekorden i løbet, der er blevet kørt på de danske landeveje siden 1985.