Coronavirus

DCU forventer hurtig afklaring omkring DM på landevej

Michael Mørkøv må vente i spænding på, om han skal forsvare sin DM-trøje. Brenton Edwards / Ritzau Scanpix

En afklaring omkring afviklingen af DM i landevejscykling finder sted senest i starten af næste uge.

Danmarks Cykle Union meddeler, at en afklaring om afviklingen af DM på landevej følger hurtigst muligt. Måske indenfor de kommende dage og senest i starten af næste uge.

Det fortæller kommunikationschef i DCU Morten Anderson.

- Vi har møder med de forskellige parter i disse dage, men måske kan vi først afholde det sidste møde i starten af næste uge, siger Morten Anderson.

Unionen afventer blandt andet en definition af, hvordan forbuddet mod "store forsamlinger" skal forstås i sportssammenhæng, og hvad Den Internationale Cykelunion (UCI) indstiller til.

Det sker efter statsminister Mette Frederiksens udmeldinger mandag.

- Vi er i dialog med Danmarks Idrætsforbund (DIF), som er i videre dialog med myndighederne og regeringen i forhold til, hvad ”store forsamlinger” dækker over i sportssammenhæng.

- Den anden ting er, at vi også skal have tilbagemeldinger fra UCI, for afvikling af nationale mesterskaber er ikke en isoleret dansk problemstilling, siger Morten Anderson.

Kan være nærliggende at flytte

De nationale mesterskaber afvikles hovedsageligt inden for samme uge. Men nogle nationer er betydelig hårdere ramt af virusudbruddet end Danmark, og derfor kan det ifølge kommunikationschefen ende med, at UCI vælger at flytte mesterskabsafviklingen generelt til senere på året.

- Hvis man flytter mesterskaber i resten af verden, vil det selvfølgelig være nærliggende, hvis vi følger det.

- Men hvis UCI ”bare” åbner op for, at det er en mulighed for de enkelte forbund at flytte mesterskabet og friholder nogle datoer til det, skal vi selv beslutte, om vi vil det, og det vil ske under hensyntagen til retningslinjerne fra de danske myndigheder, siger Morten Anderson.

Årets DM er kalendersat fra 18. til 21. juni og skal køres omkring Give.