Coronavirus

Vi befinder os i den største krise siden Anden Verdenskrig, siger UCI-præsident

Den internationale cykelunion, UCI, har torsdag sendt 130 medarbejdere hjem i en midlertidig periode.

Vi skal tilbage til sidste etape af Paris-Nice 14. marts for at finde det seneste professionelle cykelløb.

Siden den dag har cykelsporten som så mange andre sportsgrene ligget i dvale på grund af det aktuelle udbrud af coronavirus i store dele af verden - og sådan kommer det til at fortsætte i et stykke tid endnu.

Alle cykelløb frem til juni er enten udskudt eller aflyst. En pause, der har enorme konsekvenser for sporten, siger David Lappartient, der er præsident for den internationale cykelunion, UCI.

- Vores internationale forbund er i en krise, som vi ikke har set siden Anden Verdenskrig.

- Inaktivitet rammer atleterne, holdene, partnerne og den store gruppe af mennesker og organisationer, som bidrager til livskraften i vores sport på tværs af alle discipliner. UCI, cyklingens styrende organ, er ikke blevet skånet. Langt fra, siger David Lappartient til Cyclingnews.

I en pressemeddelelse har UCI torsdag meddelt, at 130 medarbejdere er sendt midlertidigt hjem, mens udvalgte medarbejdere og en del af ledelsen fortsætter arbejdet med reduceret løn.

Ryttere er gået ned i løn

Flere hold har i den seneste tid valgt at skære i rytternes løn for at komme igennem den igangværende krise med skindet på næsen.

World Tour-holdet Astana, der har de to danskere Jakob Fuglsang og Jonas Gregaard på holdet, valgte i slutningen af marts at skære 30 procent i lønnen hos både ryttere og stab i en midlertidig periode.

- Det er blevet besluttet ud fra den økonomiske krise, som organisationen og vores sponsorer er havnet i på grund af coronavirus, sagde holdets administrerende direktør, Yana Seel, ifølge Cyclingnews.

Rytterne på Bahrain-McLaren kommer også til at tjene markant færre penge i den kommende tid, da de er gået hele 70 procent ned i løn i marts, april og maj.

1. april meddelte UCI, at sæsonen tidligst kan blive genoptaget i starten af juni.

Indtil videre er det fortsat planen, at Tour de France skal afholdes med start 27. juni.