Cykling

Cykelstjerne foreslår permanent ændring af sæsonen

Tom Dumoulin blev verdensmester i enkeltstart i 2017. Stephane Mahe / Ritzau Scanpix

Tom Dumoulin ser fordele ved, at den nuværende sæson først slutter i november.

Cykelsæsonen er suspenderet indtil tidligst juni på grund af coronakrisen, og meget tyder derfor på, at der i år bliver kørt cykelløb indtil et godt stykke ind i november.

Normalt går sæsonen på hæld i oktober, men den hollandske cykelstjerne Tom Dumoulin foreslår, at man for fremtiden holder fast i at rykke kalenderen til senere på året.

- Jeg synes, at hver sæson burde starte en måned senere. I midten af november er vejret i Belgien og Holland ofte stadig fantastisk, mens der i midten af februar stadig kan være sne.

- Så hvis vi nu forlænger denne sæson til november, kunne vi starte en måned senere i 2021 og fortsætte sådan i fremtiden, siger den tidligere Giro d'Italia-vinder, ifølge cyclingnews.

Flere af forårets store klassikere som Milan-San Remo, Paris-Roubaix og Liège-Bastogne-Liège og er udskudt til efteråret, mens flere andre af sæsonens højdepunkter helt er aflyst.

Jumbo-Visma-rytteren foreslår dog ikke nødvendigvis at flytte disse løb fra forår til efterår permanent.

'Vi kan få helt nye vindere'

En af World Tourens andre profiler, Jan Bakelants, mener, at vejret lige så godt kan blive en faktor i efteråret, som den altså ofte bliver i starten af cykelsæsonen.

En permanent fremrykning vil dog stadig have fordele for visse ryttere, som belgieren også påpeger med et smil.

- Særligt Ardenner-klassikerne (Amstel Gold Race, Flèche-Wallone og Liège-Bastogne-Liège, red.) falder sammen med allergi-sæsonen, hvilket jeg lider under, men ikke rigtig kan gøre noget ved. Tom har det på samme måde, så måske der er agenda bag hans forslag.

Det er endnu uvist, hvor mange af forårets store løb, det er muligt at omplacere til sidst på sæsonen.

Sikkert er det dog, at en udskydelse øger chancen for overraskelser markant, ifølge Bakelants.

- Det bliver spændende at se, hvordan det bliver at afvikle løbene i efteråret. Nogle lider under allergi i foråret, mens andre ikke topper på formkurven før senere på året, så vi kan få nogle helt andre vindere i efteråret, siger han.

Senest den 15. maj bliver det besluttet, om der skal køres Tour de France denne sommer eller ej.