Tour de France

E-mail afslører Tour de France-arrangørs planer om udsættelse

Sådan så podiet ud i sidste års Tour de France. Egan Bernal vandt foran holdkammeraten Geraint Thomas. Gonzalo Fuentes / Ritzau Scanpix

Tour de France 2020 bliver angiveligt ikke afholdt som ventet grundet coronavirus. Arrangørerne planlægger udskydelse til senere på sommeren.

Tour de France er efterhånden den eneste af sommerens store sportsbegivenheder, der ikke er blevet aflyst eller udskudt endnu.

Men selvom verdens største cykelløb endnu ikke har lagt sig i slipstrømmen af EM i fodbold, OL og Wimbledon ved at ændre de oprindelige planer, skal alverdens cykelfans måske stadig ikke sætte næsen op efter Tour de France i juli.

Nyhedsbureauet Reuters har nemlig fået indsigt i en intern e-mail fra den franske avis L'Equipe - der er udgiveren af det officielle Tour de France-magasin - hvor der ikke bliver lagt skjul på planerne for dette års løb.

- Det nuværende fokus er på en udsættelse til senere på sommeren, snarere end der er tale om en aflysning, står der i mailen til udgivelsen af årets Tour-magasin, ifølge Reuters.

- Den uforudsigelige karakter af den globale krise, som vi alle er fanget i, betyder, at vi er nødt til at være tålmodige, indtil der er en officiel besked fra ASO (Tour de France-arrangørerne, red.) angående løbet i 2020.

Det er L’Equipes eget trykkeri, der er afsender på den interne e-mail. Den franske avis ejes desuden af den samme familie som Tour-arrangørerne fra ASO.

Netop arrangørerne bag Tour de France, ASO, har nægtet at udtale sig om mailen samt planerne for sommerens cykelmæssige højdepunkt.

Triumfbuen for enden af Champs-Élysées er ganske mennesketom i disse dage.

Stort set alle andre store cykelløb er udskudt

Dette års Tour de France skulle efter planerne starte den 27. juni i Nice og slutte på ikoniske Champs-Élysées den 19. juli.

En udskydelse af det traditionsrige cykelløb vil være en særdeles stor udfordring, da hele 4.500 personer i form af ryttere, sponsorere, TV-folk og journalister er direkte involveret i det tre uger lange løb.

Derudover plejer flere tusinder af mennesker at stå langs ruten på hver eneste af de 21 etaper.

Udover Tour de France udtalte den Internationale Cykelunion, UCI, tidligere på måneden, at de store etapeløb og endagsløb ville have 'førsteprioritet', når den nye kalender for cykelåret 2020 skal udformes efter coronavirussens hærgen.

Milano-Sanremo, Flandern Rundt, Paris-Roubaix, Liege-Bastogne-Liege og Giro d'Italia er bare nogle af de løb, der allerede er blevet udskudt.

Nu venter hele cykelverdenen så bare på en officiel udmelding angående Tour de France. Senest nyt er, at ASO melder ud om Tourens skæbne den 15. maj.