Coronavirus

Nervøs Geraint Thomas cykler 36 timer på tre dage af særlig årsag

Den tidligere Tour de France-vinder skal ud på tre virtuelle rejser for at samle penge sammen til sundhedspersonalet i England.

Det britiske sundhedsvæsen knokler i disse dage under coronapandemien, der har ramt hele verden.

En typisk vagt på et hospital i Storbrintannien varer 12 timer, og det har givet den tidligere Tour de France-vinder Geraint Thomas en idé.

For at støtte sundhedsvæsenet og for at samle penge sammen har Thomas sat sig for, at han skal gøre det, han er bedst til – nemlig at cykle.

Onsdag, torsdag og fredag vil han sætte sig på cyklen klokken 7.30 om morgenen og så køre i 12 timer for at vise sympati med sundhedspersonalet.

- Jeg vil hjælpe på hvilken som helst en måde, jeg kan. Alt, jeg kender til, er cykling, så jeg tænkte, at jeg ville lave en velgørenhedstur og efterligne en NHS-arbejders vagt, siger Geraint Thomas.

- Jeg er en smule nervøs, for jeg har aldrig kørt så langt på én dag før, så jeg kommer til at være godt øm efter dag ét, for slet ikke at tale om dag tre, men det er i en god sags tjeneste. Jeg vil livestreame alt på min Facebook-side, så I kan se mig lide.

Imens sundhedspersonalet i Storbritannien skal håndtere coronaramte personer på hospitalet, kommer Geraint Thomas til at klare sin opgave fra garagen i Wales.

Geraint Thomas håber, at han kan samle 100.000 pund ind via arrrangementet, hvor flere af hans holdkammerater også vil deltage.