Coronavirus

Danske ryttere får ’kæmpestor’ fordel af corona-pausen, mener Würtz

Mads Würtz ville have været rigtig nervøs op til Tour de France-starten, hvis han skulle have forberedt sig på en hometrainer i månederne op til.

Da rygterne om et kommende udgangsforbud i Spanien florerede, tog den danske cykelrytter Mads Würtz Schmidt konsekvensen og rejste hjem til Danmark.

Den beslutning fortryder han ikke. For modsat i Sydeuropa, hvor der i både Spanien, Italien og Frankrig er udgangsforbud, må man gerne tage en cykeltur i den danske natur.

- Det er en kæmpestor fordel. Jeg er sgu glad for, at vi har de forhold i Danmark. Jeg har aldrig været stor fan af hometrainer. Heller ikke når vejret har været dårligt. Det der hometrainer-fis er ikke mig, og det var også derfor, jeg tog fra Spanien til Danmark hurtigst muligt, siger Mads Würtz Schmidt i TV 2 SPORTs cykelpodcast.

Mentalt hårdt ikke at kunne træne udendørs

Mange af hans udenlandske kolleger har ikke samme mulighed som Mads Würtz, og de må derfor nøjes med at cykle indendørs eller på altanen på hometraineren med cykelappen Zwift forbundet.

Dem har danskeren ondt af.

- De ligger og kører 25-30 timer om ugen på sådan en hometrainer. I sidste ende tænker jeg, at det må koste en masse mentalt.

- Når vi så endelig skal til at starte sæsonen igen, kan jeg godt se, at hvis man har kørt 100 timer om måneden på Zwift, så er der ikke så meget mental energi tilbage til virkelig at være skarp, når det gælder, siger han.

Ville være nervøs op til Tour-start

Cykelsæsonen har været på standby i over en måned nu, og det næste løb på kalenderen for Mads Würtz bliver sandsynligvis Tour de France. Arrangørerne er i gang med at finde en ny dato, og rygterne går på, at det godt kunne blive i august.

- Hvis jeg var en af dem, der har måttet forberede sig til Touren på en hometrainer, ville jeg være rigtig nervøs, når det startede, siger Mads Würtz.

Tour de France skulle efter planen begynde den 27. juni, men de planer begravede landets præsident, Emmanuel Macron, endeligt mandag.