Coronavirus

Dansk verdensmester kalder Tour de France uden tilskuere for en god idé

Den danske verdensmester Mads Pedersen er åben over for at køre et Tour de France for tomme gader, hvis det viser sig at være den eneste mulighed.

Meget tyder på, at Tour de France ikke bliver afviklet som planlagt hen over sommeren.

Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, holdt mandag et pressemøde, hvor han gjorde det klart, at der ikke bliver afviklet store arrangementer i Frankrig indtil tidligst i midten af juli.

Tour de France starter 27. juni, hvorfor der er brug for en udskydelse, hvis verdens største cykelløb skal løbe af stablen i 2020.

Den danske verdensmester Mads Pedersen håber derfor på, at Touren bliver afviklet lidt senere - med eller uden tilskuere. Det giver han udtryk for i en Q&A-video, der blev sendt live på Trek-Segafredos Facebook-profil.

- Jeg håber, Touren bliver kørt et par uger senere end først planlagt. Det er vigtigt for hele cykelverdenen, at Touren bliver afviklet. Det er tre store, store uger for sporten, holdene og alle sponsorerne, så jeg håber virkelig, at UCI og ASO kan gøre det til en realitet.

- Hvis det kommer så vidt, så synes jeg, det er en god idé (at køre uden tilskuere, red.). Man kan stadig se Touren i fjernsynet. Det er selvfølgelig ikke det samme, men det er der ikke noget i verden, der er lige nu. Så vi skal tænke på en anden måde at gøre det på, og lige nu er det måske vores eneste mulighed for at køre Tour de France. Jeg er mere end klar på at gøre det på den måde, hvis det viser sig at være den eneste mulighed.

Mads Pedersen skal dog ikke sætte sine forventninger alt for højt op. Ejerne af Tour de France, ASO, har tidligere gjort det klart, at et Tour de France uden tilskuere ikke er en mulighed.

Derfor har de i kulissen arbejdet på en ny dato. Det fremgik søndag af en email, som nyhedsbureauet Reuters har fået indsigt i, fra den franske avis L'Equipe - som er udgiveren af det officielle Tour de France-magasin.

- Det nuværende fokus er på en udsættelse til senere på sommeren, snarere end der er tale om en aflysning, står der i mailen ifølge Reuters.

Det franske medie Dauphiné mener at vide, at ASO planlægger at rykke løbet, så det starter 29. august og slutter 20. september i Paris.

'Sæsonen kan reddes'

Det virker derfor til, at det mest realistiske bliver et Tour de France med tilskuere - blot på et senere tidspunkt.

Det vil dog kræve en del logistisk arbejde at lave en løbskalender, hvor alle løb bliver tilgodeset. TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen vurderede tirsdag, at 'det kan blive besværligt at få til at gå op'.

Men et tætpakket efterår skræmmer ikke verdensmesteren. Tværtimod.

- Jeg tror, sæsonen kan reddes, men det er en fuldstændig ny situation for os alle sammen. Jeg er sikker på, at UCI og de forskellige hold får sat en ny løbskalender sammen, når vi kan konkurrere igen.

- Jeg forestiller mig, der vil komme en masse fede løb i slutningen af sæsonen, så det ser jeg frem til. Det vil være fedt med en masse store løb på kort tid, siger Mads Pedersen.

Foruden Vuelta a España er løbskalenderen i august pakket med løb som Cyclassics Hamborg, RideLondon-Surrey Classics, Bretagne Classics og BinckBank Tour.

Også det danske etapeløb, PostNord Danmark Rundt, skal efter planen køres fra 11.-15. august. Giro d'Italia bliver heller ikke afviklet som planlagt i maj og juni, hvorfor arrangørerne bag også leder efter en hul i kalenderen senere på året.