Tour de France

Danske stjerner jubler over 'vigtig' Tour-udsættelse

Pedersen og Asgreen er glade for udskydelsen. Ritzau Scanpix

Verdensmesteren Mads Pedersen og Kasper Asgreen er enige om, at det er vitalt for professionel cykling, at Tour de France blev udsat og ikke aflyst.

Der er en vis lettelse at spore hos de danske ryttere, efter det onsdag blev officielt, at starten af Tour de France udsættes til 29. august.

Og lettelsen gælder ikke kun de personlige ambitioner, men især forholdene i professionel cykelsport, hvor det ikke er nogen hemmelighed, at en del hold er pressede af en sæson, der blev lukket ned i marts.

- Det er vigtigt for den model, der er i cykelsporten i øjeblikket, at der bliver kørt et Tour de France. Så det er klart bedre, det bliver afviklet som udsat i forhold til, hvis det bliver aflyst, siger Kasper Asgreen til TV 2 SPORT i telefonen i en pause på dagens træningstur.

- Jeg tror, der er mange hold, der vil bukke under, hvis der ikke bliver kørt et Tour de France.

Han bakkes op af verdensmesteren Mads Pedersen.

- Det vigtigste er, at vi får lov til at køre cykelløb igen og vise vores sponsorer frem. Det er der brug for, hvis holdene skal overleve.

Forudser folkefest

Den 30-årige Mitchelto-Scott-dansker Christopher Juul-Jensen deler sine landsmænds holdning. Det er først og fremmest bare vigtigt, at Tour de France bliver afviklet.

Han forudser endda en endnu større fest, end Touren normalt er.

- Så længe der bliver kørt cykelløb i år, så står verden til at blive reddet. Touren kan gå hen og blive en folkefest.

- Måske bliver det den Tour med flest tv-seere nogensinde, fordi folk ikke har kunnet se sport i lang tid, siger Christopher Juul-Jensen til Ritzau.

Presset efterår i vente

Men ud over glæden ved et udskudt Tour de France frem for et aflyst, så kan de to danske ryttere også se frem til et efterår, hvor de tre Grand Tours kommer som perler på en snor ifølge udmeldingen fra UCI.

Tour de France køres først. Derefter VM fra 20.-27. september. Og så hedder det ellers fra UCI, at Giro d'Italia vil komme umiddelbart efter VM - og igen Vuelta a Espana efter Giroen. Og så de klassiske monumenter strøet ind i mellem.

- Vi ved jo ikke, hvad det kommer til at betyde, at vi skal køre så mange løb. Vi har jo ikke prøvet det før, lyder det fra Mads Pedersen.

- Men det bliver et presset efterår, hvor der vil være mange ryttere i gang på samme tid. Det bliver en speciel sæson og en hård tid med mange løb og mange rejsedage på fire måneder.

Det kommer også til at betyde, at man som rytter skal i gang med at sortere, hvad der skal bruges kræfter på, når det ene vigtige løb afløser det andet i et hektisk efterår på løbskalenderen.

- Det betyder, at man som rytter sammen med sit hold kommer til at lave en del prioritering af, hvilke løb man vil køre, for der kommer til at være rigtigt mange løb oven i hinanden, vurderer Kasper Asgreen.