Tour de France

- Det hele er smidt op i luften, siger Fuglsang efter ny Tour-dato

Tour de France kan ende med at blive uden Jakob Fuglsang, der som udgangspunkt fortsat satser på Giro d'Italia. Intet er dog sikkert endnu.

Jakob Fuglsangs cykelkalender for 2020 er åben som aldrig før.

- Planerne er sprunget helt i stykker for alt og alle. Ikke kun for os cykelryttere. Det hele er smidt op i luften, og vi venter på, at noget af det falder ned igen, og at vi kan gribe noget af det, siger Astana-danskeren til TV 2 SPORT.

Onsdag blev Tour de France-starten udskudt til 29. august, men lige nu er det ikke engang sikkert, at Fuglsang vil være at finde til Tour-starten i Nice.

Giroen umiddelbart hovedmålet

Hans sæson var nemlig lagt an på en rolle som kaptajn i Giro d’Italia i maj efterfulgt af en fri rolle i Tour de France i juli for at kunne time formen perfekt til OL i Tokyo. Nu kigger han ind i en sæson, hvor Giroen først ruller efter Touren, mens OL er udskudt til næste år.

- Jeg tror umiddelbart, at Giroen stadigvæk kommer til at blive mit hovedmål for sæsonen, nu hvor alt andet er røget. Når OL er blevet aflyst, er der også et VM, som bliver endnu mere vigtigt, og som også skulle passe mig rigtig godt.

Kunne man forestille sig, at du kunne finde på at springe Touren over i år for at kunne forberede dig på VM og Giro d’Italia?

- Det kunne man godt. Men det er en beslutning, som ligger ved holdet, siger Jakob Fuglsang og tilføjer:

- Jeg ved ikke så meget lige nu om Touren. Det, jeg har snakket med holdet om, er, at planen er at forsøge at strikke et program sammen, så jeg er klar til Giroen som mit hovedmål. Men altså som situationen er lige nu, så må vi se, hvordan det hele kommer til at forløbe.

Klar til at køre Flandern Rundt, hvis det skulle være

Den 35-årige Astana-kaptajn tog for en lille måned siden konsekvensen af coronakrisen og rykkede fra Monaco til sine svigerforældre i Luxembourg. Her har han fortsat mulighed for at cykle udendørs.

Fuglsang nåede kun at køre et enkelt etapeløb, inden coronavirussen satte alt på standby. Det var Ruta del Sol, som han vandt i suveræn stil. Det kribler i ham for at komme i gang med at konkurrere igen, og derfor er han ikke så kræsen i forhold til, hvad han skal køre.

- Jeg håber bare, vi snart kan komme til at køre noget cykelløb, og så er jeg sådan set ligeglad med, om jeg skal køre Giro, Tour eller Flandern Rundt. Det er næsten underordnet efterhånden.