Coronavirus

Lotto-profil tror ikke på flere løb i 2020

Thomas De Gendt under sidste års Tour de France. Jeff Pachoud / Scanpix Denmark

Lotto-Soudals Thomas De Gendt tror, at Paris-Nice blev sæsonens sidste løb - trods meldinger om udsættelse af Tour de France.

Hvis du drømmer om at tilbringe lange eftermiddage med intense cykelløb på tv-skærmen, så kan det være, du skal erkende, at det kan blive ved drømmen.

I hvert fald hvis du lytter til den belgiske veteran Thomas De Gendt, der har svært ved at finde optimismen frem, når det gælder cykelsæsonen 2020.

- Jeg kan ikke forestille mig, at virussen bare forsvinder, og alt er tilbage ved det normale, siger De Gendt til det belgiske medie VTM News.

- Sport vil være noget af det sidste, man overvejer. Så ja, jeg tror stadig Paris-Nice var det sidste løb i 2020.

'Må acceptere beslutningen'

Mandag kom det frem, at den franske regering ikke vil lade Tour de France afvikle som normalt i juli, og det satte spekulationer i gang om en udsættelse.

Lotto-Soudal-rytteren har svært ved at komme med indvendinger.

- Det er op til den franske regering. Vi må bare acceptere beslutningen.

Men selvom De Gendt, der vandt 8. etape i Touren i 2019, ikke tror på flere løb, så er han opmærksom på forskellige meldinger i medierne, der blandt andet går på, at Tour de France køres i august, Vuelta a Espana i september og Giro d'Italia i oktober.

- Det ville være et godt kompromis for alle tre Grand Tours. Så kunne man organisere monumenterne ind i mellem, mener den belgiske rytter, der i givet fald vil være en del af et noget anderledes forberedt felt.

- Der vil ikke være mange ryttere, der har været i højdetræning, og der vil være forskelle på ryttere alt efter, hvor de bor. Men alle vil være friske.

33-årige Thomas De Gendt blev nummer 25 i årets udgave af Paris-Nice.