Tour de France

Officielt: Tour de France-starten flyttes til sidst i august

Tour de France starter nu 29. august i Nice og slutter 20. september i Paris. Alle UCI-løb er desuden suspenderet til 1. august.

Starten i kystbyen Nice bliver den samme. Finalen på den traditionsrige allé Champs Élysées bliver den samme. Men datoen bliver ikke den samme.

Verdens største etapeløb, Tour de France, skal ikke køres i juli, som det ellers har for vane. Tourens organisation, ASO, har nemlig meddelt, starten bliver rykket til 29. august, og sidste etape køres derfor 20. september.

Dette har den internationale cykelunion, UCI, bekræftet.

UCI oplyser, at de to øvrige Grand Tours, Giro d'Italia og Vuelta a Espana, skal følge efter Touren i en ændret kalender.

Verdensmesterskaberne, der skal afholdes i Schweiz, vil forblive på datoerne 20.-27. september. UCI oplyser, at Giro d'Italia vil blive placeret efter VM - og efter Giroen vil Vuelta a Espana så blive placeret. UCI nævner ingen konkrete datoer - en revideret kalender vil komme 15. maj.

Derudover vil de fem monumenter blive kørt i år, men datoerne er endnu ikke på plads. Alle UCI-løb er desuden suspenderet til 1. august.

Lyn-analyse

Det er selvfølgelig super glædeligt. Der var stor nervøsitet i cykelsporten over, om det nu ville blive udsat. Det er et vigtigt løb for sponsorerne, rytterne og alle i sporten. Så den her nyhed med modtaget med stor glæde.

Rytterne er vant til at køre i september, da det oftest er der, hvor Vuelta a Espana ligger. Så rytterne har prøvet det før. Men det kan være køligere i vejret, og der kan komme mere nedbør, så på den måde, kan det være anderledes. Det kan være lidt mere brutalt i vejret, ellers ser jeg ikke den store forskel.

Touren vil følge den planlagte rute, og både lokale myndigheder, hold og ryttere er blevet konsulteret i processen, som førte frem til onsdagens beslutning.

Macron lukkede for store begivenheder

Mandag gjorde Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, det klart på et pressemøde, at store begivenheder med mange mennesker ikke kunne komme på tale i landet førend tidligst midten af juli grundet coronakrisen.

Årets Tour de France skulle efter planen køres fra 27. juni til 19. juli, men efter Macrons udmelding stod det klart, at det ikke kunne lade sig gøre.

En større logistisk omrokering er sat i værk. Foruden de 176 ryttere er der omkring 4500 Tour-ansatte, mediefolk, politi og andre sikkerhedsfolk, som skal indlogeres på hoteller undervejs.

De skal nu ikke længere bruge hotelsengene i juni og juli, men i stedet i august og september.