Sydafrikaner cykler 1000 kilometer på 37 timer uden søvn for at indsamle penge

Willie Smit sad længe i sadlen for at samle penge ind til udviklingen af cykelsporten i Sydafrika.

37 timer i træk på en cykel uden søvn og en tur på 1000 kilometer.

Umiddelbart lyder det som noget, der vil afskrække alle og enhver. Ikke desto mindre er det lige præcis det, den sydafrikanske cykelrytter Willie Smit har været i gang med de seneste dage.

Galskaben var dog ikke uden et ganske særligt formål for øje. Willie Smit, der til dagligt kører på Pro-holdet Burgos-BH, samlede nemlig penge ind til udviklingen af cykelsporten i hjemlandet Sydafrika på sin noget specielle cykeltur.

- Det her vil uden tvivl være én af de mest udfordrende ting, jeg nogensinde har gjort, lød det fra hovedpersonen før turen, der foregik hjemme i privaten i Andorra på en 'hometrainer'.

Willie Smith startede projektet tirsdag og nåede de 1000 kilometer torsdag morgen efter 37 timer i træk på cyklen uden søvn.

Den præstation bliver ikke mindre imponerende af, at den 27-årige sydafrikaner gennemførte turen i Andorras højder takket være hjælp fra simuleringsplatformen Zwift. I alt blev det til 8150 virtuelle højdemeter, mens kalorietælleren stoppede på de 17.081.

Hvor mange penge Willie Smit lykkedes med at samle ind, vides endnu ikke.

Ineos-stjerne er også i gang

Det er dog ikke kun den sydafrikanske cykelrytter, som sidste år kørte på World Touren for Katusha, der for nylig har kastet sig ud i en af de længere ture på jernhesten.

Således vil Team Ineos-stjernen og den tidligere vinder af Tour de France Geirant Thomas gennemføre tre ture på 12 timer hjemme i sin garage.

Her er formålet at samle penge ind til det britiske sundhedsvæsen samt at hylde personale for deres store arbejde i forbindelse med de mange, der er syge af coronavirus.

Geirant Thomas har allerede kørt to af sine 12 timers-ture. Den sidste gennemfører han efter planerne fredag.

Britens håb for indsamlingen var at runde de 100.000 pund. Det klarede Thomas dog allerede efter første tur, hvor han rundede de 140.000 pund - svarende til 1,2 millioner danske kroner.