Coronavirus

Riis-rytter beskylder UCI for at blokere rekordforsøg

Victor Campenaerts skiftede til Team NTT før denne sæson. Alain Jocard / Ritzau Scanpix

Victor Campenaerts og Bjarne Riis havde sat et forsøg i scene, men den internationale cykelunion modsatte sig angiveligt på grund af signalværdien.

Victor Campenaerts virker ikke tilfreds med den internationale cykelunion (UCI).

Han havde nemlig i begyndelsen af coronapandemien håbet, at han kunne få lov til at forsøge at slå sin egen timerekord.

Faktisk skulle alt ifølge NTT-rytteren være i orden og et forsøg på den olympiske cykelbane i London være ved at blive sat op, inden UCI sagde stop.

- Min teamchef Bjarne Riis var fuldstændig bag det, og vi havde allerede haft kontakt med ejeren af banen. Alt ville foregå i henhold til reglerne for social distance, men ti dage efter vores ansøgning valgte UCI ikke at give grønt lys, fortæller Victor Campenaerts til Het Nieuwsblad.

- Grunden? Mit forsøg ville ikke være godt for cykelsportens image, siger belgieren.

Ville modbevise kritikere

Victor Campenaerts, der skiftede fra Lotto Soudal til Bjarne Riis NTT-hold før indeværende sæson, fik idéen til at slå sin egen timerekord under Paris-Nice i marts.

Da det stod klart, at mange løb ville blive aflyst, så Campenaerts sit snit til at være i karantæne og herefter forsøge at slå timerekorden i London.

Det var her, Bradley Wiggins i 2015 satte sin timerekord ved at tilbagelægge 54,526 kilometer på den berømte time. Sidste år slog Campenaerts den distance ved at nå 55,089 meter. Det skete i Aguascalientes, Mexico, i knap 2000 meters højde, hvor den tyndere luft giver en fordel.

- Efter min timerekord har nogle kritikere sagt, at jeg kun slog Bradley Wiggins' rekord, fordi det var oppe i højden. Jeg ville slå hans distance igen ved havoverfladen og på den samme bane, siger den dobbelte europamester i enkeltstart om sin motivation.

Nu er London, som mange andre lande, så godt som lukket ned på grund af coronapandemien.

Men for to uger siden sagde Wiggins, at han anså coronapausen som et ideelt tidspunkt til timerekordforsøg.

- Hvilken mulighed for at gøre det i en velodrome med to mennesker, skulle briten ifølge Cycling Weekly have sagt i samtale med Mark Cavendish i en video på det sociale medie Instagram.