Coronavirus

Sagan gider ikke virtuelle løb: - Jeg er en rigtig cykelrytter

Peter Sagan føler sig ikke i form - hverken fysisk eller psykisk - til virtuelle løb. Gonzalo Fuentes / Ritzau Scanpix

Modsat mange af kollegerne gider Peter Sagan ikke at køre virtuelle cykelløb. Han træner modvilligt indendørs.

Stadig flere cykelryttere tager del i virtuelle cykelløb hjemme fra stuerne.

Men ikke Peter Sagan.

Godt nok har den tidligere tredobbelte verdensmester modvilligt taget den såkaldte hometrainer i brug under coronakrisen.

- Jeg hader at køre på ruller, men nu er det min ven, siger Peter Sagan i en impulsiv livevideo på det sociale medie Instagram.

Men her trækker den 30-årige slovak grænsen for, hvad han vil være med til.

- Jeg er en rigtig cykelrytter, ikke en virtuel en. Hvis det her bliver fremtiden... jeg tror det ikke, siger Sagan om muligheden for at køre virtuelle løb.

- Vi må se, hvor lang denne periode bliver, men Zwift-løb i min tilstand, med min forberedelse, det tror jeg ikke.

Dermed lægger BORA-rytteren ikke skjul på, at formen lader noget tilbage at ønske.

Bøde til Gilbert - Fuglsang er taget væk

Der er da heller ikke nogen cykelløb i kalenderen denne sommer. Alle løb er suspenderede indtil 1. august, meddelte Den Internationale Cykelunion (UCI) tidligere på ugen.

Peter Sagan er bosat i Monaco, hvor der på grund af coronapandemien er strenge restriktioner for, hvornår indbyggerne må forlade hjemmet.

Det måtte en anden tidligere verdensmester, belgiske Philippe Gilbert, sande tidligere på ugen.

Tæt på sin bopæl i Monaco blev den 37-årige Lotto Soudal-rytter stoppet på en træningstur og idømt en bøde på 100 euro (cirka 750 danske kroner, red.).

- Som kendte ansigter er vi nødt til at være gode eksempler, erkendte Gilbert.

- Jeg kørte på cykel udendørs, og fremover træner jeg kun på en ’turbo trainer’ (hometrainer, red.), sagde han ifølge Cyclingnews.

En tredje verdensmester, australske Rohan Dennis, der har vundet VM i enkeltstart to år i træk, er kommet i stormvejr på de sociale medier for at trodse udgangsforbuddet i Spanien, hvor han bor.

Sagan skal i form

Imens væbner Peter Sagan sig med tålmodighed.

- For mig handler det bare om at vente og følge reglerne. Når forholdene tillader os at køre sikkert igen, vil vi være tilbage på vejene, så fans kan nyde denne smukke sport igen.

Hvornår det er tilfældet, vil han lade være op til eksperterne og sidenhen UCI, som skal fastsætte cykelkalenderen.

- Når de har lavet tidsplanen for næste del af sæsonen, er jeg nødt til at komme i form. Hvis nogle løb kommer til at blive afholdt, skal jeg være klar, lyder det fra Sagan.

Tour de France er sat til afholdelse fra 29. august. UCI håber også, at Giro d'Italia og Vuelta a Espana kan køres i efteråret, hvor også VM og flere klassikere vil kræve plads i kalenderen.