Coronavirus

Cykelstjerne er blevet knæskadet i coronatiden

Greg van Avermaet har ikke meget at smile over for tiden. Marco Bertorello / Scanpix Denmark

Greg van Avermaet er tvunget til at holde en pause fra træning i den kommende tid.

Den belgiske cykelstjerne Greg van Avermaet må lade cyklen stå i garagen den næste uges tid.

CCC-rytteren er nemlig blevet knæskadet under sin selvtræning. Det skyldes ifølge ham selv, at han har forsøgt sig med en anden type cykel, end han er vant til.

- Jeg har problemer med mit knæ. Jeg tror, det er kommet ved, at jeg har siddet forkert på min mountainbike, siger Greg van Avermaet til det hollandske medie De Morgen.

Men skaden er velkendt for den belgiske rytter med det imponerende CV.

- Det er en overbelastning af scenen over knæet. Jeg får det også om vinteren, når jeg gør for mange ting, som jeg ikke er vant til. I den regulære sæson fejler jeg aldrig noget.

Skal ikke have behandling

Selvom han er skadet, mener Greg van Avermaet ikke, at der er behov for at få nogen til at se på sit knæ.

- Jeg frygter lidt at blive smittet (med coronavirus red.) og foretrækker at være i kontakt med så få mennesker som muligt.

- Jeg kender et par folk i det her område, som har fået virusset. De havde ikke nogen helbredsproblemer, men de fik det alligevel rigtig skidt, siger han.

Selvom alle cykelløb er suspenderet indtil 1. august, har belgieren faktisk vundet et løb for nylig. Han kørte nemlig fra sine konkurrenter i den virtuelle udgave af Flandern Rundt, som blev kørt på de såkaldte home trainers.