Cykling

FDJ-chef lamslået af kommentar fra minister

Den franske sportsminister Roxana Maracineanu får kritik, efter hun har sagt, at regeringen ikke har sport i tankerne i denne krisetid.

- Det er ikke verdens ende, hvis der ikke kommer et Tour de France. Sport vil ikke være en prioritet. Det er ikke en prioritet i de beslutninger, regeringen tager.

Sådan sagde den franske sportsminister i tv-programmet ’Le Club’ ifølge Cyclingews onsdag.

Dermed giver hun ikke meget håb for, at sporten snart kan vende tilbage i Frankrig.

Kommentaren er selvsagt ikke blevet modtaget med lige stor begejstring alle steder.

Teamchef for det franske cykelhold FDJ, Marc Madiot, fik kaffen galt i halsen, da han hørte ministeren sige det.

- Jeg er overrasket, lamslået, siger Madiot ifølge cykelmediet.

- Jeg har problemer med at tro på, at det kommer fra en sportsminister, som er der for at forsvare sport. Sport er en vigtig økonomisk kraft. Det er ikke kun professionelle atleter, men der er en masse familier, der lever for sport. I cykling påvirker det også fabrikanterne af cykler for eksempel.

Sporten kunne forvente en mere positiv besked

Patrick Kanner, senator med tidligere regeringsområde inden for sport

'Hun er nødt til at forsvare sporten'

Maracineanu nævnte en mulig dato i midten af juni for sportens tilbagevende i Frankrig, men hun advarede, at det ikke kunne ske, hvis ikke testning og sundhedshensyn blev overholdt.

Hun tilføjede, at det sport, der kunne finde sted, skal være bag lukkede døre, og at forbuddet mod offentlige forsamlinger ville blive forlænget til minimum september og ”sandsynligvis endnu længere, indtil en vaccine er fundet.”

Dette skaber igen usikker om Tour de France, hvor starten er udsat til 29. august. Løbsdirektør Christian Prudhomme har nemlig udtalt, at løbet vil blive afholdt uden tilskuere.

Sportsminister Roxana Maracineanu har efterfølgende uddybet sin kommentar med, at ”sportens tilbagevenden er et stort fokus. Jeg har arbejdet på det dagligt i ugevis. Men sundheden er først og fremmest vores prioritet.”

Den franske senator Patrick Kanner havde sport inden for sit område, da han var i ministeriet under Francois Hollades regering.

Og han siger, at Maracineanu er nødt til at komme med opmuntrende kommentarer.

- Sporten gennemgår en ekstraordinær krise, og den betaler for coronavirussen. Sporten kunne forvente en mere positiv besked, og hun er nødt til at forsvare den, siger Kenner.