Cykling

Valverde runder skarpt hjørne - bliver hyldet af sit hold i rørende video

Lørdag fylder den spanske cykelstjerne Alejandro Valverde 40 år. I en rørende videohilsen hylder Movistar-holdet deres mangeårige kollega.

Siden 2005 har Alejandro Valverde repræsenteret det samme cykelhold. Det hold, der i dag går under navnet Movistar.

Det er et sjældent syn, at en professionel cykelrytter repræsenterer samme mandskab i så lang en årrække. Og måske især derfor havde Movistar-holdet forberedt noget ganske særligt til lørdag den 25. april.

Dagen, hvor Alejandro Valverde fylder 40 år.

- Denne besked er sendt med den beundring og kærlighed, som alle på Movistar dedikerer til dig på din 40-års fødselsdag. Tak for alt.

Sådan står der i intro-teksten til den videohilsen, som lørdagen igennem har trukket stor opmærksomhed på de sociale medier.

Herunder følger en række videoens hilsner:

- Allerede 40 år gammel, men sådan virker du slet ikke. Du er stadig som en ung knægt, siger Pablo Lastras, sportsdirektør på Movistar.

- Du ved ikke, hvor taknemmelig og stolt jer er over at have delt 17 af dine 40 fødselsdage med dig, siger general manager, Eusebio Unzue.

- Jeg er vokset op med at se dig på tv. Jeg lod som om, jeg var dig, når jeg legede med mine venner, siger holdkammerat Inigo Elosegui.

- Jeg vil gerne udtrykke min beundring for din måde at være på. Din evne til at få det bedste ud af alting. Din styrke til at komme tilbage og overvinde alle de vanskeligheder, du har gået igennem. Når jeg engang bliver gammel, kan jeg sige, at jeg har levet i 'El Balas' tid, siger Juan Carlos Escamez.

- En leder og et forbillede, siger holdkammerat Carlos Verona.

- Du ved, hvor meget vi sætter pris på dig. Og vi elsker den klasse, du viser i hvert eneste løb, siger Elena Sanches fra holdets administration.

Du kan se videoen herunder.

Selv har Alejandro Valverde også svaret på holdets hilsen via sin Twitter-profil:

- Mange tak, alle sammen. Vi er mere en familie, end vi er et hold. Forhåbentlig kan vi snart mødes igen og sammen nyde vejen, konkurrencen og alt det, der omgiver denne store sport.

Vil slutte af med OL-medalje

I 2018 vandt Valverde VM. En sejr, han selv betegner som den største i karrieren. I alt står han noteret for 127 sejre i karrieren - herunder 12 etapesejre i Vuelta a España, som han også har vundet samlet, samt fire etapesejre i Tour de France.

Sidste år skrev Valverde så under på en ny kontrakt med det hold, han har kørt for siden 2005. Kontrakten løber frem til 2021, hvor han altså vil være 41 år.

Men allerede nu har Valverde luftet tanken om yderligere en kontraktforlængelse, efter flytningen af OL fra 2020 til 2021. For noget nær det eneste, der mangler på Alejandro Valverdes meritliste, er en OL-medalje.

- Den medalje mangler jeg på mit cv. Jeg har etapesejre, podier i de tre Grand Tours, sejre i klassikerne og VM. Det ville være kirsebæret på toppen i min femte OL-deltagelse, har Valverde tidligere udtalt.

Når karrieren så endegyldigt engang er slut, har den 40-årige spanier desuden bebudet, at han ønsker at blive på Movistar-holdet i en anden rolle.