Cykling

Modtog undrende beskeder fra venner - Asgreen 'forsvandt' under løb

Kasper Asgreen mødte en mur undervejs og kunne ikke følge med de forreste, men han kom i mål på fjerde etape. TV 2 SPORT

Både kommentatorer, tv-seere og kammerater var undervejs på fjerde etape i Digital Swiss 5 forvirrede over, hvor Kasper Asgreen blev af.

Hulubulu – Kasper, hvor er du henne?

Sådan tænkte mange tv-seere uden tvivl under fjerde etape af den digitale udgave af Schweiz Rundt, da danskeren efter knap 23 kilometers kørsel ikke længere var i billedet på sin hometrainer.

I stedet var der en rød mur og en tagrende, hvilket også kom bag på TV 2 SPORTs kommentatorer.

- Hov, hvad er der sket med Kasper Asgreen? Har har smadret hometraineren nu, lød det fra Jonas Krügermejer Nygaard

- Det virker i hvert fald som om, at det hele er væltet, svarede Chris Anker Sørensen.

Efterfølgende har danskeren fortalt til TV 2 SPORT, at det netop var et væltet kamera, der var problemet.

- Vi havde alle sammen angivet en teknisk assistent, som sad ved siden af os, hvis der skete et eller andet. De ringede aldrig til hende, så vi fandt aldrig ud af, at kameraet var væltet, før løbet var ovre, lyder det grinende fra Kasper Asgreen.

- Men så vidt jeg ved, var det kun mit kamera, der væltede. Jeg var med i løbet og endte med at blive nummer 39, så jeg blev ikke pillet ud af løbet.

Den officielle resultatliste viser da også, at Kasper Asgreen akkurat fik presset sig ind i top-40 – fem minutter og to sekunder efter vinderen Stefan Küng.

Det var et godt alternativ i de her tider, men jeg glæder mig også til at komme tilbage og køre noget rigtig cykelløb

Kasper Asgreen, Deceuninck - Quick Step

Han bemærkede ikke selv det væltede kamera undervejs, men blev han sidenhen gjort opmærksom på det fra flere kanter.

- Jeg fik godt et par beskeder på, hvad der lige var sket, og om jeg havde haft en defekt eller hvad, siger han og fortsætter efter et lille grin:

- Men jeg opdagede det ikke, før løbet var slut, for de kontaktede som sagt aldrig hende, der var min kontaktperson. Så jeg fik ikke noget at vide om det, det var lidt ærgerligt.

Danskeren fortæller desuden, at han fra start forsøgte at følge med de stærkeste fra start, men at han hurtigt indså, benene ikke rakte til at følge med i deres tempo.

Sådan så det ud, da Kasper Asgreen ikke længere var i billedet.

- Et godt alternativ

E-cykelløbet Digital Swiss 5 var en erstatning for Schweiz Rundt, der er blevet aflyst i år på grund af coronakrisen.

Løbet bestod af fem etaper, og på hver etape stillede hvert hold med tre ryttere, der skulle konkurrere på hver deres hometrainer.

Lørdag prøvede Kasper Asgreen altså kræfter med det virtuelle cykelløb, og han var efterfølgende positiv over oplevelsen.

- Det er ikke det samme som at køre rigtig cykelløb, det er det ikke. Men jeg synes, det var en fed måde at lave noget for vores fans og sponsorer, nu hvor vi ikke kan køre cykelløb og lave den eksponering, vi ellers normalt har.

- Jeg synes, det var et godt alternativ i de her tider, men jeg glæder mig også til at komme tilbage og køre noget rigtig cykelløb. For mig at se er det sgu sjovere, siger den 25-årige dansker.

Også Brian Holm har fulgt med i den virtuelle udgave af Schweiz Rundt, og Deceuninck-Wuick Steps danske sportsdirektør ser ikke en lys fremtid for e-cykling.

- Vi skal stadig huske på, hvorfor vi gør det. Det er, fordi cykelsporten bløder. Der er rigtig mange sponsorer, der tæller på knapper: ”Hvor længe kan vi overleve?” Der kan vi håbe på, at rytterne får en vis eksponering, siger Brian Holm.

Der er dog lange udsigter til, at rytterne vender tilbage på landevejen i officielle løb. UCI fastslog nemlig forleden, at der tidligst vil blive kørt cykelløb fra den 1. juli, mens World Touren tidligst starter igen 1. august.

Derfor håber Kasper Asgreen, at holdene i den kommende tid vil afprøve flere kreative tiltag, imens coronakrisen hersker.

- Det er meget sjovt at prøve at gentænke, hvad vi cykelhold kan gøre for at lave noget content til vores fans og sponsorer. Det er helt sikkert sundt for holdene at prøve at tænke lidt ud af boksen for at se, hvad vi kan finde på, siger han.

Kasper Asgreen er en af de cykelryttere, der nåede at tage en sejr, inden sæsonen blev stoppet af coronavirussen. I marts vandt han nemlig det belgiske endagsløb Kuurne-Bruxelles-Kuurne.