Cykling

Ryttere måtte kun træne udendørs én time, indtil Quintana snakkede med ministeren

Nairo Quintana har sikret, at professionelle colombianske cykelryttere kan træne i mere end en time udendørs.

Det er ikke mange kilometer og intervaller, man kan nå at få i benene på en time på de colombianske landeveje.

Ikke desto mindre var det, hvad de professionelle ryttere havde at gøre godt med under corona-nedlukningen i landet – lige indtil Nairo Quintana tog en snak med Colombias minister for sport, Ernesto Lucena.

I forrige uge fik den colombianske befolkning lov til at dyrke motion uden for i én time, hvilket også inkluderede landets professionelle cykelryttere. Men efter Nairo Quintana snakkede med sportsministeren i en Instagram Live, blev den regel ændret.

- Idéen er nu, at det er kun professionelle ryttere med en UCI-licens, som vil være i stand til at køre ude og træne. Det vil være op til borgmesteren i hver kommune at lave de nøjagtige regler, siger Ernesto Lucena til Nairo Quintana ifølge CyclingWeekly.

Det spanske medie El Mundo skrev i slutningen af april, at både Nairo Quintana og Rigoberto Uran havde forhørt sig til muligheden om yderligere tid udendørs, men at de på det tidspunkt var blevet afvist.

'Nairo har en stor stemme'

Quintana er en meget populær og velkendt person i Colombia, og han støtter ofte sociale arrangementer og kampagner. For nyligt donerede han en af sine lyserøde førertrøjer fra Giro d’Italia til en indsamling. Her blev der i alt samlet over 17 millioner danske kroner sammen til lokale hospitaler.

- Nairo har været en stor stemme for alle cykelrytterne, og de vil være i stand til at træne igen, da det er deres arbejde og levevej, og på den måde giver de også glæde til andre colombianere. Forespørgslen fra Quintana er blevet hørt, siger Lucena.

Det er nu op til hver kommune er udstikke det specifikke reglement for, hvordan rytterne kan træne på landevejene.

Sidste års Tour de France-vinder, Egan Bernal, fik allerede i slutningen af april en særlig tilladelse til at forlade sin bopæl i sin colombianske hjemby, Zipaquira, og træne på landevejene.

Byens borgmester gav Bernal lov til at træne uden for sit hjem mellem klokken fem og otte om morgenen.

Quintanas opråb gør nu, at alle professionelle ryttere i Colombia vil få den mulighed.