Cykling

Topryttere må igen træne udenfor - sammenligner det med første skoledag

Mandag kunne flere professionelle cykelryttere genoptage deres træning i den friske luft efter lockdown.

Hometrainers og stuegulve blev mandag skiftet ud med landevejscykler og asfalt for første gang i syv uger. Det sker efter Spanien, Italien, Monaco og Andorra har lempet deres lockdown-restriktioner.

Og den genfundne frihed har fået flere af cykelrytterne til at reagere på de sociale medier.

Peter Sagan var en af de ryttere, der havde glædet sig meget til at hoppe på cyklen udendørs. Iført et mundbind med sit slogan "Why so serious", lagde han en hilsen på Twitter.

- I dag er første dag jeg kan cykle, men kun i Monaco. Jeg håber, alt bliver godt igen.

- Jeg kan ikke vente med at træde i pedalerne for første gang i syv uger. Udenfor. Wow. Så hav det godt og vi ses snart, håber jeg.

Og hvis man er i tvivl om, hvor lang tid de syv uger har føltes for rytterne, skal man blot kigge på et af de sjovere indslag fra Sagans holdkammerat Daniel Oss.

Han joker med, at der er gået så lang tid, at han har glemt, hvordan man cykler udenfor.

Som første skoledag

Astana-rytteren Davide Martinelli havde søndag aften lagt alt sit udstyr frem, så han var klar til en træningstur i den friske luft mandag morgen.

- Alt er klar, som til første skoledag, skriver han på Instagram.

Det er ellers ikke, fordi cyklen har været henlagt for Martinelli under pandemien. For hjemme i Lombardiet har han været cykelbud og hjulpet de ældre mennesker med indkøb.

Jeg kan overleve otte uger

Men ikke alle ryttere sprang hovedkulds på cyklen for at træne. Den irske Sunweb-rytter Nicolas Roche var mere tilbageholden.

- Jeg tror, jeg bliver på hjemmetræneren en uge mere. Det har varet syv uger. Kan overleve otte, skriver han på Instagram.

- Selvom jeg nok går en tur og får noget frisk luft. Og lærer at bremse igen.

Fra 11. maj bliver det også tilladt for de franske ryttere at begive sig uden for med deres cykler og begynde træningen igen, skriver Cyklingnews.

Det giver tolv uger til at komme i form, inden Tour de France begynder.