Cykling

- Det bliver voldsomt, siger Brian Holm om ny cykelkalender

Brian Holm ser frem mod et tætpakket efterår, hvor 250 'vilddyr' slippes løs på samme tid.

Cykelverdenen fik sig den 5. maj en glædelig overraskelse, da den nye løbskalender for i år blev præsenteret.

Nu venter der noget af et puslespil for cykelholdene. Ikke nok med at mange løb ligger tæt, så overlapper de to Grand Tours Giro d'Italia og Vuelta a Espana hinanden.

En af dem, der skal have puslespillet til at gå op, er Brian Holm, der er sportsdirektør hos Quick-Step. Men selvom hovedet nu skal lægges i blød, ser han positivt på den nye løbskalender.

- Det er godt, at der sker noget. Resten er et luksusproblem. Selvom der stadigvæk mangler meget, ser det hele egentlig fornuftigt ud, siger han til TV 2 SPORT.

Også selvom brikkerne ikke lægger sig selv hos Quick-Step.

- Vores store problem som hold er jo, at vi har et klassiskerhold. Belgier-klassikerne ligger samtidig med Giro d’Italia. Vi skal finde ud af, om en type som Davide Ballerini skal køre Giro eller klassikerne. Hvor gør han mest nytte? Det bliver et par heftige måneder, siger Brian Holm.

Det her bliver en ny verden. Der bliver sluppet 250 vilddyr løs samtidig.

Brian Holm

Alle skal køre stærkt på samme tid

At Giro d'Italia og Vuelta a Espana overlapper, ser Brian Holm ikke som et problem.

- Faktisk synes jeg, det er godt, bare de kommer på. Stadigvæk er vi ovre i luksusproblemer – bare cykelløbene bliver kørt.

For de forskellige ryttere betyder den sene sæson også ændringer i, hvornår de skal toppe, mener Brian Holm.

- Jeg plejer at sige, at man har tre måneder på en sæson, hvor man kan køre rigtig stærkt. Klassikerrytterne kører stærkt i foråret. Så er der Grand Tour-rytterne (omkring sommer, red.), og i efteråret plejer de ny-professionelle at kunne lave resultater.

- Normalt har man altså tre gange tre måneder, men i år sker det sådan, at alle skal køre stærkt på samme tid i de samme tre måneder. Det bliver voldsomt, siger Brian Holm.

Udfordring for de unge ryttere

Særligt spændende bliver det også at følge de unge ryttere, som bliver kastet for løverne fra start.

- Der er mange ny-professionelle, der lige skal have fodfæste de første par år. Mange af dem ender i en vaskemaskine det første år, fordi der køres så hurtigt. De plejer at få moral i efteråret. Mange nyprofessionelle kører tit et forår, hvor de ikke kører cykelløbene til ende, siger Brian Holm.

Og som altid bliver det selvfølgelig spændende at følge vores egne danskere, som ifølge Brian Holm er nogle af dem, der har en fordel af den usædvanlige optakt.

- Det er en fordel for alle danskere med det gode vejr, der har været i Danmark. De har kunnet træne på landevejen.

- Tænk engang på de spanske og franske ryttere, der bor i en toværelses lejlighed og skal køre på Zwift (træningscykel, red.) hver dag. Det har nok været hårdt for dem. Det bliver godt for danskerne, tror jeg. Der er lidt at se frem til, siger Brian Holm.

Et mere underholdende efterår i vente

Med den tætpakkede kalender går cykelverdenen en helt anden cykelsæson i møde, men det er ikke nødvendigvis en dårlig ting.

- Det her bliver en ny verden. Der bliver sluppet 250 vilddyr løs samtidig. Folk er tændte, og det bliver hårdt for rytterne.

- Det bliver mere underholdende, selvom det aldrig er kedeligt, siger Brian Holm.

Mens holdene bakser med at få alt til at gå op, kan cykelfans læne sig tilbage og se frem mod det første World Tour-løb, Strade Bianche, som løber af stablen den 1. august.